Worteltjestaart Cruesli

posted in: Maak het zelf, Ontbijt, Snacks | 19

Ik had vorige week appel-cruesli gemaakt en iemand had de ‘eer’ om een portie te winnen. Maureen had gewonnen, maar in het mailtje dat ik van haar kreeg stond dat ze hem al een keer had gemaakt. Kijk dat is natuurlijk niet leuk, dus besloot ik stiekem om een andere cruesli te maken, want dat is veel leuker. En in mijn lijst van recepten om nog te maken stond ook nog het recept van ‘Carrot Cake’ cruesli met kokos en dat is natuurlijk heerlijk…
Dus Maureen ik hoop dat je de verrassing leuk en lekker vond, zo ja dan vind je hieronder het recept, dat geldt natuurlijk ook voor iedereen die niet gewonnen had, je moet hem dan alleen zelf maken om hem te proeven.

Worteltjestaart Cruesli

Nodig:

 • 60g havermout
 • 50g kokos
 • 70g geraspte wortel
 • 3 el suikerstroop
 • 1/2 tl koekkruiden
 • 1/2 el lijnzaad + 2 el heet water

Hoe maak je het:

 1. Meng de havermout, kokos, wortel en koekkruiden
 2. Roer de stroop door het lijnzaadmengsel, zodat deze vloeibaarder wordt.
 3. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 4. Roer het stroop-lijnzaad mengsel door de droge ingredienten.
 5. Stort het mengsel op de bakplaat en duw met de achterkant van een lepel aan zodat het 1 plak wordt.
 6. Bak 25 minuten. Haal uit de oven en roer beetje door zodat er grove stukken ontstaan.
 7. Bak nog eens 15 minuten. 
 8. Laat afkoelen op de bakplaat (het wordt krokanter als het afkoelt)

19 Responses

 1. Anonymous

  Ik ben heel benieuwd naar je homemade cruesli, ik wacht bij de brievenbus;) Dit recept ga ik zeker ook uitproberen! Wat bedoel je met suikerstroop trouwens?

  Groetjes, Maureen

 2. Hoi Maureen,

  Ik bedoel daarmee de stroop die je over je pannenkoeken giet, maar je kunt ook honing gebruiken (mijne was helaas op)

  groetjes Inge

 3. Anonymous

  Jeej, ik heb je pakketje binnen. Hmmmm lekker met de kokos.

  Bedankt, ook voor je lieve kaartje, ik ben er erg blij mee.

  Groetjes Maureen

 4. Lijkt me ook heerlijk!
  Als ik energie heb (en die heb ik helaas niet zo vaak) ga ik het maken.
  Ben nog lang niet uitgekeken op je blog, er is zoveel wat ook glutenvrij te maken is en bovendien gezond (gekocht glutenvrij is vaak vet en met veel suiker) dat ik bezig blijf met lezen en hopelijk ook maken!
  Bedankt!

 5. Superlekker deze cruesli! En de appelvariant trouwens ook. Ik lees al een tijd mee op je blog, maar dit is pas de eerste keer dat ik iets gemaakt heb. Ik wilde natuurlijk wel even laten weten dat het goed gelukt was. Ik ga vast nog wel meer recepten proberen, keuze genoeg!

 6. @ Puur en groen,

  Wat leuk dat je een recept hebt uitgeprobeerd :)
  Zelf cruesli maken is zo makkelijk en je kan natuurlijk het helemaal zoals jij wilt, dat vind ik zo leuk :)
  Ik hoor het graag als je nog iets uitprobeert :)

  Groetjes I.

 7. Oh dit lijkt me zo lekker!

  Aangezien worteltjestaart zo lekker is. Ga deze eens proberen te maken :)

 8. @ Lies
  Het is echt geweldig ;)
  Ik ben ook dol op worteltjestaart + allemaal extra vitamine A is nooit weg ;)

 9. Haha indd. Hoe meer worteltjes hoe beter :D
  Wordt wel eens konijn genoemd omdat ik zoveel wortels eet.

 10. Deze cruesli is fantastisch! Ik hou alleen ook zo van de smaak van de wintercruesli van quaker dus besloot ik die na te maken en de wortel te vervangen door appel en de kokos door gemalen pecannoten. mmm! Was erg lekker. Volgende keer ga ik die met speculaas en cranberry uitproberen.

  Liefs,

  Anita

 11. @ Anita
  Wat leuk dat je de cruesli zo lekker vind :) Jouw combinatie klinkt ook echt super lekker en natuurlijk veel gezonder dan de Quaker variant, ik schrik altijd heel erg van de voedingswaarde daarbij. Maar een combinatie met speculaas klinkt helemaal geweldig, kan je misschien schuddebuikjes gebruiken, is wel zo makkelijk!

 12. Wat is het toch leuk om zelf dit soort dingen te maken. Je weet precies wat er in gaat, dat het gezonder is, je kunt je eigen smaak erin verwerken, je huis ruikt heerlijk tijdens het bakken en de smaak ik super!

 13. Dit recept is en blijft een toppertje! Heerlijk..vooral op die winterse koude dagen!

 14. Werkt dit ook zonder de lijnzaad? (Vast wel toch? :))

 15. @Charissa
  Vast wel :)

 16. Laat je het afkoelen in de oven (uitgezet maar nog heet) of laat je het afkoelen op de bakplaat uit de oven? (Heb al een keer biscotti ‘verpest’ (waren nog lekker, daar nie van) door ze uit te oven te laten afkoelen :P Dus ik dacht maar even vragen voor de zekerheid…

 17. @Charissa,
  Ik laat het afkoelen in de oven. Het wordt dan echt héél erg knapperig, dus als je van minder knapperig houdt zou ik het op de bakplaat uit de oven laat afkoelen.

 18. Nou :) Ik ben er dan eindelijk aan toegekomen (heeft maar een maand geduurd na mijn eerste reactie, haha). Na 25 minuten waren de zijkanten al zwart aan het worden, dus heb nu maar de oven uitgezet en laat het daarin afkoelen…

  Gebruik jij misschien een kleiner bakblik/bakplaat? Ik had een grote maar denk dat de laag te dun is geworden uiteindelijk. Nouja, volgende keer beter. Het middenstuk (wat wel goed was) was in ieder geval heel lekker, niet te zoet maar net goed! :D

 19. @ Charissa
  Dat is het vervelend met ovens, ze zijn allemaal anders. Oplossing: vaker doorroeren, oven wat lager zetten..
  Maar wel fijn dat de smaak goed was :)

Leave a Reply