Wat is het toch met gedroogd fruit met een chocolade laagje eromheen dat het lekker maakt?
Chocolade is lekker.
Gedroogd fruit is lekker.
Maar chocolade + gedroogd fruit = nog veel lekkerder.
En als je het dan ook nog eens in koekjes stopt?
Lekker in het kwadraat!
Chocolade Rozijn Haver Koekjes
Aangepast van Sally’s Baking Addiction
Nodig:
- 60g muesli of havermout
- 120g volkorenbloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 60ml yoghurt
- 60ml appelmoes
- 2 el honing
- 50g suiker
- 100-150g chocoladerozijnen
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de muesli, bloem, bakpoeder en zout in een grote kom.
- Meng in een andere kom de yoghurt, appelmoes, honing en suiker.
- Schep de natte ingrediënten door de droge totdat alles nét gemengd is.
- Schep de rozijnen erdoor.
- Schep hoopjes beslag op de bakplaat en duw ze een beetje plat.
- Bak de koekjes 10-12 minuten totdat ze mooi lichtbruin zijn, laat ze 5 minuten
afkoelen op de bakplaat daarna verder op een rooster.
Geeft 8-10 koekjes
Gezonde havermoutkoekjes | De Bakparade De Bakparade
[…] volgende eens: Suikervrije Jam Vinger Koekjes Suikervrije Pindakaas Banaan Kokos Havermoutkoekjes Chocolade Rozijn Haverkoekjes Gezonde […]