Chocolade Rozijn Haver Koekjes

posted in: Koekjes, Snacks | 1

Wat is het toch met gedroogd fruit met een chocolade laagje eromheen dat het lekker maakt?
Chocolade is lekker.
Gedroogd fruit is lekker.
Maar chocolade + gedroogd fruit = nog veel lekkerder.

En als je het dan ook nog eens in koekjes stopt?
Lekker in het kwadraat!

Chocolade Rozijn Haver Koekjes
Aangepast van Sally’s Baking Addiction

IMG_1939

Nodig:

  • 60g muesli of havermout
  • 120g volkorenbloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 60ml yoghurt
  • 60ml appelmoes
  • 2 el honing
  • 50g suiker
  • 100-150g chocoladerozijnen

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de muesli, bloem, bakpoeder en zout in een grote kom.
  3. Meng in een andere kom de yoghurt, appelmoes, honing en suiker.
  4. Schep de natte ingrediënten door de droge totdat alles nét gemengd is.
  5. Schep de rozijnen erdoor.
  6. Schep hoopjes beslag op de bakplaat en duw ze een beetje plat.
  7. Bak de koekjes 10-12 minuten totdat ze mooi lichtbruin zijn, laat ze 5 minuten
    afkoelen op de bakplaat daarna verder op een rooster.

Geeft 8-10 koekjes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.