Jullie weten dat ik dol ben op cruesli, getuige het grote aantal cruesli recepten op deze blog.
Maar ik heb ook een lichte obsessie met Speculoos, ik weet niet waarom, maar ik vind het zo super lekker. En als ik iets super lekker
vind dan moet ik het ook verwerken in recepten die ik maak en dat bracht me op het idee om Speculoos cruesli te maken. Een wat decadentere
cruesli dan jullie van mij gewend zijn, meer iets als toetje of voor een luxe zondagsontbijtje of zoals ik het eet gewoon als
snack uit de pot ;) Heerlijk krokant en zoet met stukje speculoos en chocolade wat wil je nog meer?
Tips:
- Je zou in plaats van pindakaas ook Speculoospasta kunnen gebruiken.
- Gebruik eens stukjes speculaas in plaats van stukjes chocolade.
Speculoos Chocolade Cruesli
Nodig:
- 50g suiker
- 3 el pindakaas
- 2 el honing
- 2 el (zonnebloem)olie
- 2 el water
- 240g havermout
- 45g cacao
- 1 tl kaneel
- grote snuf zout
- 50g chocolade, fijngehakt
- 4-6 el Speculoos hagel
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de suiker, pindakaas, honing, olie en water in een klein steelpannetje en breng al roerende aan de kook.
- Meng de havermout, cacao, kaneel en zout in een grote kom.
- Schep de natte ingrediƫnten door de droge, totdat alles goed gemengd is.
- Schep het mengsel op de bakplaat.
- Bak 20-30 minuten, totdat deze droog is. Laat het mengsel helemaal afkoelen op de bakplaat.
- Schep de chocolade en Speculoos hagel door de afgekoelde cruesli
Leave a Reply