Blogswap Spicy Gember Banaanbrood

posted in: Brood, Snacks | 1

Er is een Facebook pagina voor Nederlandse foodbloggers, om ideeën en ervaringen uit te wisselen,
super leuk!
En laatst kwam er een superleuk idee voorbij, zouden we het leuk vinden
om een keer een blogswap te doen, iedereen krijgt een blog aangewezen waar hij/zij dan een
recept van kookt en over blogt. Natuurlijk wil ik daar aan meedoen!

rose

En ik kreeg In My Red Kitchen van Ellen toegewezen.
En na wat rondgekeken te hebben op haar site vol heerlijkheden variërend van Indische Nasi, tot
chocolade gemberkoekjes, kon ik al snel mijn keuze tot drie dingen terugdringen. Zou ik eierkoeken maken?
Of toch deze heerlijke tofu? Of Kikkererwt Spinazieburger? Nee ik schrijf een bakblog
en dat in combinatie met mijn obsessie met bananenbrood, dan moest het wel het gember banaanbrood worden!
Lekker spicy door de gember, heerlijk zoet door de banaan en verrassend door de suiker-kardemom laag.
Een echte aanrader!

Spicy Gember Banaanbrood

IMG_2493IMG_2494

Nodig:

  • 70g bloem
  • 75g volkorenbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 60g gekristalliseerde gember, in stukjes
  • 1 ei
  • 75g suiker
  • 2 bananen
  • 1/2 tl vanille
  • 40 ml appelmoes
  • 2 el yoghurt
  • 1 el suiker gemengd met 1/2 tl kardemom

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een kleine bakvorm met bakpapier.
  2. Klop het ei met de suiker tot een lichte en luchtige massa.
  3. Prak de bananen fijn met een vork. Roer de appelmoes, vanille en yoghurt erdoor.
  4. Schep het banen mengsel door het eimengsel.
  5. Meng in een aparte kom de bloem, volkorenbloem, bakpoeder en zout.
  6. Schep het bloemmengsel door het ei-banaanmengsel.
  7. Roer de gember erdoor.
  8. Schep het beslag in de springvorm en bestrooi met het suiker-kardemom mengsel
    duw het suikermengsel een beetje in het beslag!
  9. Bak 45 minuten totdat de bovenkant lichtbruin is.
  10. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.

Geeft 6 plakken

  1. Toke

    Hmm..heerlijk. Zelfs zonder appelmoes en maar 1 banaan. Meer had ik niet in huis. Ik heb er extra Turkse yoghurt met een beetje water in gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.