Malteser Cupcakes

posted in: Cake, Cupcakes en Muffins, Gebak, Snacks | 0

Heb je de nieuwe receptenpagina al gezien?
En heb je je al opgegeven voor de Frozz give-away

Er zijn van die ingrediënten waar ik al heel lang iets mee wil bakken, maar op een of andere manier
komt het er nooit van. Maltesers is er zo één, ik vind ze heerlijk om zo te eten, ze hebben zo’n speciale smaak
en structuur, ze zijn verslavend. Zó verslavend, dat ze meestal al op zijn, voordat ik er iets mee kan bakken, maar
deze keer niet. Deze keer maakte ik er deze heerlijke cakejes mee!
En ze waren een groot succes op het feestje, waar ik ze naar mee nam :)

Malteser Cupcakes
IMG_2257
IMG_2258
Nodig:

  • 70g appelmoes
  • 80g suiker
  • 175g banaan (2 kleine)
  • 3 el sojamelk + 1 tl azijn
  • 60g volkoren bloem
  • 60g Maltesers + 6 extra
  • 1 tl bakpoeder

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en zet 6 papieren vormpjes in een muffinvorm.
  2. Prak de banaan fijn en roer de appelmoes, suiker en melk erdoor erdoor.
  3. Maal de Maltesers fijn, er mogen nog wel wat stukjes in zitten, maar het moet redelijk fijn zijn.
  4. Meng de bloem, Maltesers en bakpoeder.
  5. Schep de natte ingrediënten door de droge, totdat alles nét gemengd is.
  6. Vul de cupcakevormpjes met het beslag en duw 1 Maltesers in het midden.
  7. Bak 25-30 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
  8. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.