Neff Persevent

posted in: Ander | 0
Ik word de laatste tijd vaker uitgenodigd voor pers events, super leuk om uit de eerste hand allerlei nieuwe dingen te zien en je word natuurlijk ook nog eens lekker in de watten gelegt, en wie houdt daar nu niet van ;)
Zo reisde ik vorige week naar het 20/20 Inspiratiehuis in Hoofddorp voor een super leuke workshop bij Neff.
Neff is in Nederland een redelijk onbekend keukenmerk, maar ze bestaan al zo’n 200 jaar en zijn in andere landen heel groot. En ik snap wel waarom, want ze maken prachtige dingen! Een oven met een deur die inschuift en de warmte tegelijk binnenhoudt? Die zo ik wel willen hebben. Maar ook een inductiekookplaat waar je de pannen kan zetten waar je wilt. Ik ben al gewend aan koken op inductie, maar ik vind het niet zo heel handig dat pannen elkaar soms in de weg staan, als je een grote pan gebruikt dan kun je het kleine pannetje niet meer gebruiken. Maar bij de nieuwe flexplaat kun je je pannen zetten waar je wilt en de plaat ”voelt” dat waardoor hij alleen dat stukje van de plaat verwarmt. Verder is het super snel warm, ik was echt verbaasd hoe snel een pan water kookte (een paar minuten).
Aangekomen in Hoofddorp werden we meteen verwend met allerlei lekkernijen, natuurlijk
bereid op de Neff Flex Inductieplaat ;). Heerlijke open lasagne met gegrilde courgette, tomaat en mozzarella, super lekker! Maar ook garnalen die vast heel erg lekker waren, maar die ik als vegetariër toch niet nam.
Na heerlijk gesmikkeld van deze lekkernijen, kwam dan het punt dat we zelf aan de slag mochten. We werden in groepen van vier verdeeld en moesten toen een gerecht verzinnen en koken. Maar als je deze ingrediënten:
Tot je beschikking hebt, is dat geen enkel probleem :) Samen met Lepeltje Liefde maakte ik een heerlijke krokante quinoa gember cruesli met gegrilde mango en heerlijke Griekse Yoghurt. Onze team genoten maakte een heerlijke open lasagne van gegrilde courgette en aubergine met champignongehakt en afgemaakt met kaas.
Na een half uurtje heerlijk kokkerellen, kwam dan het spannendste stuk, we werden echt beoordeeld door twee chefkoks en weet je wat? Mijn team won :) Super tof! En dus mochten we op de foto met Ramon Beuk :)
Als ik mijn eigen huisje had en genoeg geld dan zou ik zeker de prachtige apparatuur van Neff aanschaffen. Bedankt Neff dat ik een dagje mocht ‘spelen’ met jullie prachtige apparatuur.
Intressant? Neem een kijkje op de Neff website.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.