Cereal Stevia Sweets Orange

posted in: Review | 0

Nummer twee, van de makkelijkere verkrijgbare en goedkopere producten. Nummer 1: Aldi Fruitsnoepjes.

Ik schreef als eens eerder een review over een product van Cereal, namelijk over hun stroopwafels.
Maar nu een review over Stevia snoep, want nu stevia goedgekeurd is voor de Europese markt verschijnen in de supermarkt steeds meer producten met stevia, variërend van frisdrank tot jam tot snoep. Maar ik probeerde de stevia snoepjes van Cereal.

Wat?
Cereal snoepjes Orange Stevia Sweet
 
Waar?
Albert Heijn
 
Wat kost het?
1,29 voor 120gram.
 
Waarom gekocht?
Omdat ik wel benieuwd was hoe stevia snoep zou proeven.
Hoe ziet het er uit?
Een klein plastic zakje met op de voorkant een plaatje van de snoepjes, stevia met suiker dat er uit stroomt en op de voorkant ”zonder suikers”. Op de achterkant een verhaaltje over de snoepjes en stevia. De snoepjes zelf zijn redelijk klein in de vorm van blaadjes en ze zijn oranje!
Ingrediënten:
Word ik blij van de ingrediënten: 
Het eerste ingrediënten is maltitolstroop, ik had er nog nooit van gehoord, dus even opzoeken… Het blijkt  een polyool te zijn, dit zijn zoetstoffen die niet voorkomen in de natuur, maar desalniettemin evenveel kcal bevatten als suiker, maar ze worden in ieder geval gebruikt als vulstoffen onder andere bij het gebruik van stevia (meer informatie site Voedingscentrum). Nadeel van deze stoffen? Ze kunnen zorgen voor maag en darmklachten. Voor de rest vind ik de ingrediënten niet echt geweldig, het is hetzelfde als ”normaal snoep”.
Cijfer: 3
Voedingswaarde
Zie foto hierboven
 
Word ik blij van de voedingswaarde?
Ik heb even de voedingswaarde van ”normale winegums” erbij gepakt. En eigenlijk zijn ze best wel hetzelfde met twee uitzonderingen, het aantal kcal en de vorm van koolhydraten. Het aantal kcal zijn 100 per 100gram lager dan gewone winegums en de koolhydraten zijn hier polyolen en bij normale suiker. Als je het vergelijkt met normale winegums, is het dus wel iets beter.
Cijfer: 5
Hoe smaak het? 
De snoepjes hebben een goede structuur, gewoon de structuur van een winegum. Ze smaken wel echt naar sinaasappel en zijn licht zoet, met een kleine beetje zure/bittere nasmaak als marmelade. Maar overall best oké.
Cijfer: 7
Conclusie:
Mwaohh, niet echt geweldig, maar ook niet heel slecht; alleen ik zie de meerwaarde boven normale winegums niet echt.
Cijfer: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.