Quinoa Speculoos Cruesli

posted in: Ontbijt, Snacks, vegan | 2
Ik weet dat het gek klinkt quinoa als basis voor cruesli, maar beloof me probeer het!
Waarom?
Het geeft de cruesli een hele speciale en hele lekkere bite en quinoa is super gezond (bevat veel aminozuren en vezels).
Het is gewoon een aanrader voor als je een keer iets lekkers wil dat anders dan anders is :)

 

Quinoa Speculoos Cruesli



Nodig:

  • 85g quinoa
  • 50g havermout
  • 1 el lijnzaad
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el speculoos (of pindakaas)
  • 1 el suikerstroop
Hoe maak je het:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Kook de quinoa volgens de verpakking gaar.
  3. Meng de havermout, lijnzaad, kaneel en quinoa in een grote kom.
  4. Meng in een aparte kom de speculoos en suikerstroop.
  5. Roer de speculoos-suikerstroop mengsel door de droge ingrediënten.
  6. Schep op de bakplaat en bak 30 minuten, schep 1-2x door tijdens het bakken.
  7. Laat afkoelen in de oven en bewaar in een luchtdichte doos.
Geeft 6 porties 

2 Responses

  1. Lydia

    Dit wil ik graag eens maken, maar ik heb een vraagje: moet de quinoa eerst gekookt worden of gebruik je die rauw?

    • Inge

      Het staat in het recept het moet gekookt worden :) Laat je weten wat je ervan vond als je het gemaakt hebt?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.