Gezondere Chocolade Ontbijtgranen

posted in: Ontbijt, Snacks | 0

Deze ontbijtgranen zijn super lekker, maar toch een flinke tik gezonder dan de vol-suiker cereals in de supermarkt.
En ook al zijn die soms lekker, deze ontbijtgranen zijn mischien nog wel lekkerder en leuker omdat je ze zelf kan maken en dus ook customizen :). Dus wil jij graag cranberries in je chocolade granen? Geen probleem! Wil je er m&m’s door voor je verjaardagsontbijt? Vooral doen! Of wil je er cacao nibs door voor een extra gezondheidsboost? Doe het vooral :)

Gezondere Chocolade Ontbijgranen 

Nodig: 

  • 1 hele rijpe banaan
  • 75g volkorenmeel
  • 75g havermout
  • 1 el cacao
  • snuf zout
  • 1 el gemalen lijnzaad
  • evt. 1-2 el melk
  • 75g gepofte spelt (of rijst)
  • 2 el honing
  • 1 el cacao

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de volkorenmeel, havermout, cacao, zout en lijnzaad in een grote kom.
  3. Prak de banaan fijn en roer door het meelmengsel.
  4. Kneed tot een stevig deeg, voeg eventueel 1-2 el melk toe als het deeg wat droog is.
  5. Rol op een met bloem bestoven oppervlakte heel dun uit en snijdt in kleine vierkantjes van 1/2 cm bij 1/2 cm.
  6.  Bak de mini crackers 5 minuten.
  7. Verwarm ondertussen de 2 el honing en cacao in een steelpannetje.
  8. Roer als de honing gesmolten is de gepofte spelt erdoor en bak al roerende een paar minuten.
  9. Haal de mini crackers uit de oven en meng ze met de gepofte spelt.
  10. Giet dit mengsel weer op de bakplaat en bak nog 15 minuten op 200 graden.
  11. Laat helemaal afkoelen en bewaar in een luchtdichte bus.

Geeft genoeg voor 6-10 porties 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.