Het gebeurt me wel vaker, ik begin met een recept en bedenk dan halverwege dat ik er ook heel iets anders mee kan doen.
Zo ook bij dit recept, dit zou in eerste instantie foccachia worden, maar toen ik het deeg zag (mooi glad en elastisch) bedacht ik me dat ik er ook broodstengels van kon maken, want daar ben ik dol op :)
Zo gezegd zo gedaan de 1/2 werd foccachia en de andere helft werd broodstengels en ik moet zeggen dat de broodstengels toch wel mijn favoriete zijn :)
Tips:
- Je kan natuurlijk ook andere kruiden gebruiken.
- Gebruik eventueel helemaal witte bloem als dat je ding is ;)
Zuurdesem Rozemarijn Broodstengels
Nodig:
- 180g zuurdesemstarter
- 125ml lauwwarm water
- 1 + 1 el olijfolie
- 1 tl suiker
- 120 + 120g volkorenbloem
- 120g bloem
- 1tl zout
- 1 el verse rozemarijn, fijngesneden
Hoe maak je het:
- Meng de zuurdesemstarter met het 125ml water, 1 el olie, suiker en 120g volkorenbloem, totdat er een dik beslag ontstaat.
- Dek af en laat 1h op een warme plek rijzen, totdat er belletjes zijn ontstaan.
- Roer de andere eetlepel olijfolie, 120g volkorenbloem en normale bloem, zout en rozemarijn erdoor en kneed 5 minuten tot een redelijk elastisch en soepel deeg. Voeg eventueel wat extra water of bloem toe.
- Dek wederom af en laat 1-2h rijzen op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 215 graden Celsius.
- Verdeel het deeg in tween-en en rol de ene helft uit tot lange dunne slierten en leg op de bakplaat.
- Bak 12-15 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn, rol ondertussen de andere helft uit en bak ook 12-15 minuten.
Geeft heel veel broodstengels
Zuurdesem? | De Bakparade De Bakparade
[…] al eerder over zuurdesem op mijn blog en maakte er al eerder een aantal recepten mee, zoals:- Zuurdesem Rozemarijn Stengels- Zuurdesem Pesto […]