Ik maakte een tijdje geleden al eens soepstengels (of broodstengels, hoe je ze ook noemt) , maar toen maakte ik ze met zuurdesem en hartig. Nu weet ik dat niet iedereen een potje zuurdesem in de kast heeft staan en niet iedereen houd van hartig (ik bijvoorbeeld niet specifiek), dus besloot ik een zoete variant te maken met gist, die ook heel erg lekker bleek te zijn :)
Toch liever hartig? —> Rozemarijn soepstengels
Zoete broodstengels
Nodig:
- 100g 7 granen-ontbijt mix of Brinta
- 100g volkorenmeel
- 1 grote el pindakaas
- 1 el honing
- 1 el lijnzaad
- 3 el melk
- 110 ml water
- snuf zout
- 2 tl gist
Hoe maak je het:
- Verwarm de melk, lijnzaad, honing en pindakaas totdat het lauwwarm is. Roer de gist erdoor en laat 5 minuten staan.
- Meng in een andere kom de ontbijt mix, volkorenmeel en zout.
- Roer het gistmengsel door de droge ingredienten.
- Kneed het deeg een paar minuten totdat het een glad deeg is.
- Dek af en laat 1h rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Rol uit tot lange dunne slierten en leg op de bakplaat. Je kunt ze ook in cracker vorm snijden.
- Bak 10 minuten. Laat afkoelen in de oven.
Geeft +/- 20 broodstengels
Leave a Reply