Ik was door de archieven van De Bakparade aan het snuffelen en aan het bedenken welke recepten ik graag nogmaals wilde maken, maar dan nu met een betere foto.
En toen kwam ik de gepofte rijst repen tegen die ik een aantal jaar geleden meerdere keren per maand maakte, maar op een of andere manier weg gezakt waren in mijn brein.
Maar toen ik ze weer eens zag werd ik meteen weer enthousiast, want wat waren deze repen lekker. Ik besloot ze nogmaals te maken, maar dan iets anders dan de vorige keer. En ik durf te zeggen dat ze bijna nog lekkerder zijn geworden!
- De foto volgt na het weekend, maar wil je een eervolle vermelding winnen? Maak dan dit recept en een mooie foto en misschien komt hij bij het recept te staan :)
Gepofte Rijst Snackrepen
- 3 rijstwafels, verkruimeld
- 80g havermout
- 3 handen studentenhaver
- 3 el pindakaas
- 2 el agavesiroop
- 40g cacaoboter
- 40g cacao
- 10 druppels stevia
Hoe maak je het:
1. Bekleed een kleine ovenschaal met plastic folie.
2. Meng de rijstwafels, havermout en studentenhaver.
3. Meng de pindakaas en agavesiroop en verhit kort, totdat het wat vloeibaarder wordt.
4. Meng het pindakaas mengsel door de droge ingrediënten.
5. Schep het mengsel in de vorm en duw stevig aan.
6. Smelt de cacaoboter.
7. Roer de cacao en stevia erdoor en giet over de repen.
8. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast en snijdt in stukken.
Geeft 6-8 stukken
Leave a Reply