Het is weer tijd voor een eetdagboek van een lezer! Dit maal Willeke.
Wil je ook meedoen? Stuur een mailtje naar [email protected]
Mijn naam is Willeke, ik ben 28 jaar en woon in Rosmalen. Ik werk op vrijwillige basis (ik heb een vorm van autisme) 1 ochtend bij een bloemist en 1 dag bij een boederijwinkel waar ze fruit verkopen.
Normaal gesproken ben ik niet van de grote veranderingen maar er was altijd een ‘stemmetje’ in mij dat zei: Ik ben een veganist. Toen ik via een andere blog (vegetus) hoorde over veganchallenge besloot ik de uitdaging aan te gaan.
In de maand voor de challenge heb ik langszaam de zuivelproducten en de eieren het huis ‘uitgewerkt’ en heb bedacht wat ik misschien zou gaan missen, wat ik op brood moest doen ipv kaas, hoe ik mijn normale avondeten vegan-proof kon maken en alvast wat nieuwe gerechten uit geprobeerd.
Sinds dat ik vegan eet kan het soms een echte speurtocht zijn, maar dat vind ik juist leuk om te doen en geeft me rust. Ik was al niet van de zakjes en pakjes of van kant&klaar. Daarnaast laat mijn huishoudbudget dat ook gewoon niet toe. Een tweede reden om vegan te eten omdat ik ontdekte dat het niet duur is, maar het is wel een manier om bewuster om te gaan met wat je eet. Wat mij betreft hoeft het niet bio te zijn en ik smokkel soms. Aan het begin van de maand ga ik wel naar de natuurlijk winkel voor ei-vrije mayo, tartex/vegapaté en (vegan) vleesvervangers. De rest vind ik gewoon bij de supermarkt(en).
Mijn eetdagboek:
(dingen met * zijn niet vegan)
Dinsdag
Ontbijt:
6 crackers, 3 hartige; 2 met champignonpaté en 1 met zongedroogde tomatenspread. 3 zoet beleg; 2 met frambozen jam en met pure chocopasta.
Lunch:
4 mini (spelt)pitabroodjes gemaakt van een ¼ broodmix. Met tomaat en zelfgemaakte peterseliepesto en 1 met frambozenjam
1 mok oploskoffie.
Avondeten
pasta met (zelfgemaakte) champignonsaus en peterselie pesto.
1 flesje mineraal water.
Tussendoor:
3 soepstengels
Woensdag:
Ontbijt:
Appeltaart havermout (van je blog) van water met appeldiksap
2 kopjes koffie
Tussendoor:
1 kerstkransje*
1 kopje koffie
Lunch:
4 boterhammen * 2 met champignonpaté en 2 met jam.
1 kopje koffie
Avondeten:
Aardappelen, sperziebonen en witte bonen met ui en paprika.
1 flesje mineraal water
Toetje:
Appelmoes met kaneel en muesli
Tussendoor:
2 Soepstengels
Donderdag:
Ontbijt:
6 fjord crackers. 3 zoet, 3 hartig.
2 met zongedroogde tomatenspread, 1 met champignonpaté.
2 met pure chocopasta en 1 met jam.
Tussendoor:
Boterham* met chocopasta
Lunch:
1 boterham* met champignonpaté met een snack bakje noten.
Tussendoor:
Snicker boterham* (pindakaas + pasta)
1 kopje rooibosthee
Avondeten:
2 wraps met witlofsalade. witlof/augurk/zilveruitjes/ei-vrijemayo dressing soort wittebonenspread.
Met een 2 glazen appeldiksap (dun aangelengd).
Tussendoor:
2 soepstengels.
Het is een openbaring om zo inzicht te krijgen in wat ik eet. Het is misschien niet veel maar genoeg voor mij en mijn zittende levensstijl.
Ik moest heel hard lachen om je Snicker boterham, dat klinkt echt super lekker!
En wat gaaf dat je zo’n grote verandering hebt durven aan te gaan en ik snap wat je bedoelt met het ”vegan stemmetje”.
En ik vind het er goed uit zien, alleen misschien wat meer tussendoortjes?
Tiffany - The CineFiles
Omg Snicker boterhammen maak ik ook, die zijn zoooo lekker! Of snicker rijstwafels :)
willeke
Dat is mn uitdaging voor het nieuwe jaar!
Doris
Oeh mooi voedingspatroon zeg! Idd mogelijk wat meer tusseneoortjes zodat je metabolisme op gang blijft.
leuk inge dat jij zelf ook direct feedback geeft!!
En @willeke blijf je nu voor altijd vegan eten?
Willeke
@doris.
JA! Het geeft me zoveel rust..en ik denk dat als ik het volhoud me het nog meer rust zal geven. Ik hoop wel dat ik er ook soepel mee om kan blijven gaan en niet in ‘paniek’ schiet omdat er ergens een ‘verkeerd’ E-nummer.. en dat ik het niet erg vind om soms te smokkelen, omdat het moet of omdat iemand andere keuze maakt dan ik. lastig maar het scheelt dat ik niet vaak buiten de deur eet en dat sowieso dus als iets bijzonders zie.