Ik had een hele pot lemon curd meegenomen uit Londen. En die lemon curd is heel erg lekker
op een boterham of beschuitje bij het ontbijt. Maar ik wilde er toch ook iets mee maken.
En scones had ik al heel lang niet meer gemaakt, dus 1 + 1 = 2.
En dat bleek een hele goede zet, wat een lekkere lemon curd scones!
Nodig:
140g volkorenbloem50g havermout
1 tl bakpoeder
snuf zout
100g lemon curd
120g appelmoes
evt. 1 el lijnzaad
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng de volkorenbloem, havermout, bakpoeder en zout.
3. Meng de lemoncurd, appelmoes en lijnzaad.
4. Schep het lemoncurdmengsel door de droge ingrediƫnten en roer tot een deeg ontstaat.
5. Bestrooi een werkoppervlak met bloem en schep het deeg erop, bestrooi ook de bovenkant met bloem
en duw met je handen tot een circel.
6. Leg het deeg op de bakplaat en snijdt dan in 6 stukken in, dit gaat het beste als je tussendoor het mes in de bloem
steekt.
7. Bak 15 minuten totdat ze lichtbruin zijn en gaar.
Geeft 6 scones
Tiffany - The CineFiles
Wat een leuk idee! Ik heb weleens curd bij de scones gehad, maar nog nooit lemon curd scones. En het recept is niet te moeilijk, denk dat ik het zelfs nog wel kan maken #yesss
Marieke
Gemaakt, ik vind ze heerlijk!
De Bakparade
Wat leukd at je ze gemaakt hebt en ze lekker vond :)
Els
Ik heb eerst de lemoncurd gemaakt met kokosmelk volgens het recept op jouw website (wel minder limoensap genomen dan er sinaasappelsap nodig was). Vervolgens deze scones, superlekker! Het was erg lang geleden dat ik scones had gemaakt en ze waren heel goed geworden. Door de suiker in de curd waren ze ook een beetje zoet.
Dankjewel voor de inspiratie weer!