Bleekselderij Appel Rozijn Salade

posted in: Salade | 3

Ik schreef er al eerder over, ik ben dol op salades en dan niet alleen met sla, maar ook met andere soorten groenten
erin. Ook zeker omdat ik de laatste tijd aan het proberen ben om meer variaties in mijn groenten inname te maken.
En dan kom de bleekselderij om de hoek zeilen, een groente waarmee ik nooit zo goed weet wat ik er mee moet.
Ja natuurlijk kan hij in de soepgroenten mix, maar ik ken geen enkel gerecht waar hij echt de Hoofdrol speel.
Maar in deze salade heeft hij zeker geen bijrol, maar zeker de hoofdrol, gecombineerd met het zoete van de appel en rozijnen,
om de super pittige smaak van de bleekselderij iets uit te balanceren.

Hebben jullie nog lekkere recepten met bleekselderij?

Bleekselderij Appel Rozijn Salade

Bleekselderij Salade

Nodig:
8 stelen bleekselderij
1 appel
50 g rozijnen
50 ml yoghurt
1 tl mosterd
5 druppels stevia

Hoe maak je het:
1. Schil de bleekselderij, om de draden aan de buitenkant weg te halen en snijdt daarna in ringetjes.
2. Snijdt de appel in kleine stukjes.
3. Schep rozijnen, bleekselderij en rozijnen door elkaar in een grote kom.
4. Meng de yoghurt, mosterd en stevia in een klein kommetje.
5. Schep de dressing door de salade en zet kort weg in de koelkast.

Geeft 2 porties.

3 Responses

  1. Je kunt het ook in de oven bakken met wat kaas erover :) (Even voorkoken, dan gratineren zegmaar). Zo lekker! Maar dit klinkt ook heel goed, ik ga het een keer proberen!

  2. Petra Wiggers

    Ik maak ook wel bleekselderijsoep. Heerlijk met kaas.
    Gewoon koken in bouillon, pureren en wat kaas erin.
    Ook als ovenschotel met aardappelpuree en kaas heerlijk!

Leave a Reply