Mijn eerste Groene Smoothie

posted in: Uncategorized | 17

Op Facebook zit ik een groep van Health Food Bloggers en deze groep heeft een BlogSwap,receptenruil(1)
het idee is om een recept van een andere blog te maken.

Ik zou iets maken van Kinderen kunnen prima anders eten.
Ik vond er een recept voor een drakensmoothie, oftewel een groene smoothie oftewel een smoothie
met spinazie erin. Naar men zegt super gezond, maar ik vond het eng, ik bedoel spinazie in mijn smoothie?? Ik paste het recept aan, zo zat er in het originele recept avocado en kan ik niet goed tegen avocado en voeg ik ipv lucama wat ik niet heb een lepeltje cacao toe
voor de broodnodige anti-oxidanten en ik probeerde het en tja…
Ik weet niet wat ik er van vond, ik vond het niet vies, maar ook niet super lekker. Misschien moet ik de volgende keer
minder spinazie gebruiken. Hebben jullie nog tips?

Drakensmoothie

IMG_5607

Nodig:

1 rijpe banaan
2 grote handen verse spinazie
100ml kokoswater
50ml sojamelk
1 el cacao

Hoe maak je het:

1. Mix alles in de blender tot glad en romig.

Aan deze gezonde receptenruil doen nog meer healthy foodbloggers mee! Neem ook eens een kijkje op Dayenne’s Foodblog, Jouw Fabriek, Oerspronkelijk, Barbara Eet, De Voedzame Keuken, Eet Paleo, Kinderen kunnen prima anders eten, Ge-zonder, Natuurlijk Resi, Oerkracht Voedingsadvies, Paleo made simple, Purefoodcoaching, Puur en lekker leven Cave a Eva, en Pure Homemade.

17 Responses

 1. Makkelijke manier om snel belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen! Probeer eens rood fruit en avocado aan toe te voegen.

 2. Mijn tip: die spinazie gewoon als groente eten, en je smoothie er niet mee lastigvallen. Dan ben je net zo gezond bezig, en het is twee keer lekkerder :-)

 3. Ik ben geen fan van groene smooties.. Ik heb liever iets te kauwen, anders heb ik voor mn gevoel niet gegeten.. Dus heb geen tips voor je.

 4. Ik vind groene smoothies heerlijk, mits met een zoet fruit gecombineerd. Mango en ananas doen het goed, of vers geperste jus d’orange. In principe heeft spinazie een vrij neutrale smaak, vergeleken met bijvoorbeeld bleekselderij… Ik heb een lekkere groene smoothy op mijn blog staan (http://busyrunninggirl.wordpress.com/2014/04/09/groene-smoothy-ontbijt/ and more to come).

 5. Mij smaken ze prima, wat meer fruit erin maakt t wat zoeter, verder doe ik er gewoon water is.. en ff wennen, ik eet lang niet alle groente in hoeveelheden die ik in mn smoothie stop, maar ieder zn ding toch??

 6. Die combi met kokoswater en cacao lijkt me ook niet lekker idd. Ik maak wel eens een smoothie met 3 bananen, wat sinaasappelsap, water en dan zo’n 2 a 3 handen spinazie. Dan vind ik ‘t erg lekker :)

  • Cacao was om de smaak wat op te fleuren maar lukte niet echt, maar de jouwe klinkt wel lekker, ga ik eens proberen :)

 7. Hmm dit kan inderdaad wel lekkerder! Gewoon lekker blijven proberen, zou ik zeggen (als je dat wil natuurlijk). Ik drink zelf bijna elke dag een groene smoothie, maar nooit in plaats van een maaltijd. Spinazie vind ik ideaal voor in groene smoothies, maar dan wel in combinatie met bijv. mango of sinaasappel. Andere bladgroente is trouwens ook prima, bijv. veldsla, boerenkool of andijvie. En ik doe er bijna altijd een halve of hele avocado door, dat maakt de structuur lekker romig. Mango heeft dat effect trouwens ook wel een beetje, ik gebruik meestal bevroren mangoblokjes van de AH.

  Leuk dat je het eens geprobeerd hebt. Ik ben benieuwd of je nog meer recepten voor groene smoothies gaat plaatsen! :)

 8. Komkommer is er trouwens ook lekker door!

 9. Dat het lekkerder kan ben ik helemaal eens! Daarom is het originele recept ook met andere ingrediënten. Namelijk
  * twee handen spinazie of snijbiet
  * 1/2 avocado
  * 1 banaan
  * 1 tl lucuma poeder (natuurwinkel)
  * water of kokoswater
  Dit levert echt een andere smaakbeleving op. Je vind het originele recept hier: http://kinderenkunnenprimaanderseten.nl/recepten/27-lust-jouw-draakje-een-groene-smoothie.html

  Groetjes! Ester
  Kinderen kunnen prima anders eten

 10. Ik vind groene smoothies heel lekker. Toen ik ermee begon, deed ik vrij weinig groens in de smoothie, ik heb dat langzaam opgebouwd en nu ben ik eraan gewend. Kan me niet groen genoeg zijn! :P

 11. Margrietje01

  Tja, ik heb laatst ook mijn eerste groene smoothie geprobeerd. En kwam tot dezelfde conclusie: niet vies, maar ook niet echt lekker.
  Ben weer teruggegaan naar spinazie als groente, fruit als fruit en verder eet ik sinds 3 maanden plantaardig dus kom ik toch wel aan veel groente en fruit!
  Ik denk ook dat het veel beter is voor het lichaam om te kauwen, vanwege de spijsvertering die al in de mond hoort te beginnen tijdens het kauwproces. Dat sla je over met een smoothie. Jammer want veel voedingsstoffen gaan dan al verloren!

  • Het is heel belangrijk bij het drinken van een smoothie dat je deze niet direct doorslikt. Juist omdat de vertering in de mond begint. Je kunt er dus op kauwen of hem even door je mond laten gaan.
   Het komt ook vaak voor dat mensen zo’n groene smoothie niet lekker verteren (lucht, borrelen, opgezette buik etc.) Je kunt dit dus voorkomen door niet direct door te slikken.

   Gr. Ester
   Kinderen kunnen prima anders eten

 12. Dit recept lijkt veel op mijn favoriete groene smoothie recept alleen doe ik er wel avocado door omdat ik dat erg lekker vind. Verder doe ik of kokoswater of soyamelk, niet beide en in plaats van cacao een flinke schep kaneel.

Leave a Reply