Aubergine Curry

posted in: Hoofdgerecht | 3

IMG_6487

Ik snap niet dat dit gerecht nog nooit De Bakparade gehaald is, want dit is echt een van mijn meest favoriete curries om te maken.
Waarom? Omdat deze curry twee van mijn favoriete ingredienten bevat aubergine en seitan. Maar ook omdat dit een curry is die heel makkelijk
te maken is, je hoeft er zelf niet heel veel voor te doen, want je maakt het met currypasta. Currypasta is een mix van een heleboel kruiden en specerijen die veel in de Indiaanse keuken gebruikt worden, je kunt deze bij de Toko kopen, maar ik gebruikte hier de currypasta van de Lidl.

Aubergine Curry

Nodig:

2 uien, in ringen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 grote theelepel currypasta
1 aubergine, in grove stukken
1 blik gepelde tomaten
100ml bouillon
150g seitan, in stukjes
100ml kokosmelk

Hoe maak je het:

1. Verwarm een pan met een scheut olijfolie voor op middelhoog vuur.
2. Bak de ui en knoflook in 3-4 minuten zacht.
3. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut.
4. Voeg de aubergine toe en bak nogmaals 1 minuut.
5. Voeg de tomaten en de bouillon toe, breng het mengsel aan de kook. Leg dan de deksel op de pan en zet het vuur laag.
6. Laat de curry 20-30 minuten pruttelen, roer af en toe door en duw de aubergine een beetje plat.
7. Voeg als de aubergine kapot gekookt is, de melk en de seitan toe en laat nog 5-10 minuten doorkoken.
8. Snijdt de courgette in die 5-10 minuten in spaghetti.
9. Serveer de auberginesaus over de courgette pasta.

3 Responses

  1. Anne

    Vanavond deze curry gemaakt. Werkelijk heerlijk! Ik maakte er bulgur bij ipv courgettespagetti. Dank je wel voor dit fantastische recept: hij gaat de vriendenronde in!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.