Havermout, Quinoa en Meer kookboek Review

posted in: Review, Uncategorized | 1

IMG_6383

Ik heb heel veel recepten met havermout en ook een flink aantal met quinoa hier op de Bakparade staan. Ik ben namelijk dol op havermout en quinoa, omdat ze beide super gezond zijn en je met beide heel veel verschillende dingen kan doen. Je kan er pap van maken, het in een salade verwerken, een burger van maken, crackers van maken en nog veel meer.

IMG_6385

Dus toen ik de vraag kreeg of ik Havermout, Quinoa en Meer van Lekker Lang Jong wilde bekijken zei ik natuurlijk ja, want wat meer inspiratie kan natuurlijk nooit kwaad.
Toen ik het boek in huis kreeg, schrok ik in eerste instantie een beetje want op de achterkant staat dat het een voedselzandloper kookboek is, en ik ben zelf niet zo’n fan van de voedselzandloper. Maar ”you should never judge a book on its cover” zoals de Engelse het zo mooi zeggen. Dus ging ik bladeren in het boek en ik was aangenaam verrast het zijn gewoon lekkere recepten en (gelukkig) bijna niks over de Voedselzandloper.
Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken ontbijt, lunch, voorgerechten, salades, soep, burgers hoofdgerechten en zoet. En alle recepten in dit boek zijn gemaakt met bijzondere granen; met name quinoa en havermout, maar ook boekweit en gierst bijvoorbeeld.

En al bladerend kwam ik zo veel recepten tegen die ik zou willen proberen. Wat denk je van: tomaatjes gevuld met quinoarisotto,
brocolliburgers, zelfgemaakte boekweit lasagne of quinoa taartjes met blauwe bessen.
Hier gaan dingen uit gemaakt worden ;)

Tenslotte ook heel handig, van een aantal granen staat een uitleg over waar het nu eigenlijk vandaan komt,
in welke vormen je het kan kopen en hoe je het kan eten.

IMG_6391

Bij elk recept staan tekentjes of het ook glutenvrij en lactosevrij is.

IMG_6386

IMG_6389

 Kijk dit vind ik altijd handig, variatie tips bij een recept :)

Let wel op Lekker Havermout, Quinoa en meer is niet geheel vegetarisch er staan enkele recepten met vis/vlees in.
Je kunt Lekker Havermout en Quinoa o.a. kopen bij Bol.com het boek kost 19,99.

 

  1. willeke

    Hoezo ben je geen fan van de voedselzandloper? Ik zou graag meer met gierst en boekweit willen maken..als vervanging voor pasta, dat vind ik niet lekker. Ik weet alleen niet hoe of wat..ze staan al wel in de kast :-P

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.