Documentaires over Voeding

posted in: Uncategorized | 2

Veel mensen denken bij het woord documentaire aan de saaie verhalen die ze bij Biologie op de middelbare
school moesten bekijken over bijvoorbeeld de planeet Venus of de paddentrek (ten minste dat zijn niet mijn nachtmerrie documentaires). Maar er zijn ook super veel heel erg interessante documentaires onder andere over voeding en gezondheid. Ik zet er een aantal voor je op een rijtje:

Een klassieker maar hij blijft heel erg leuk: Super Size Me.
Morgan besluit 30 dagen alleen maar McDonalds te eten, ALLEEN maar McDonalds. En dat blijkt heel erge effecten op zijn gezondheid te hebben; zijn cholesterol gehalte schiet omhoog, hij komt flink aan en boven al voelt hij zich heel erg slecht.

http://youtu.be/N2diPZOtty0

Een beetje een tegenhanger van Super Size Me: Sick Fat and Nearly Dead. Joe is heel erg ongezond en slikt veel medicijnen. Op een dag besluit hij zijn voeding om te gooien en 30 dagen te gaan sapvasten en door Amerika te trekken. Joe valt heel veel af en kan met al zijn medicijnen stoppen. Dan krijgt hij een hulproep

Food Inc ook een klassieker, maar een zeer interessant kijkje in hoe ons voedsel geproduceerd wordt en hoe de grote bedrijven boeren stuk maken.

http://youtu.be/JGX7JppOR10

Heb jij nog interessante tips voor documentaires?

2 Responses

  1. Martijn

    De documentaire tapped, over het transporteren en verkopen van regulier tapwater.

  2. Elske

    Ja, fat sick and neary dead is interessant inderdaad!
    Forks over knives is ook een goede documentaire. Gaat over gezonder worden door wholefood-plantbased voeding. Kun je o.a. kijken op netflix :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.