Brownie Peanutbutter Pops

posted in: IJs | 1

Een paar weken geleden kreeg ik de Zoku (Zoku review) en sindsdien ben ik volop aan het experimenteren geslagen met
het maken van ijsjes. Het gaat nu zo snel en zo makkelijk geen uren wachten totdat je ijsjes klaar zijn. Maar terugkomen van sporten
bedenken dat ik een ijsje wil en 10 minuten later heb ik een ijsje, ik vind het echt geweldig!
Deze keer maakte ik ijsjes op basis van een heel apart, maar ook heel gezond ingrediƫnt, namelijk silken tofu. Silken tofu, is een soort tofu die wat weg heeft van pannacotta. Maar silken tofu bevat vrij weinig vet en relatief veel eiwitten. De silken tofu wordt op smaak gebracht met pindakaas en een beetje suiker. En omdat ik toevallig nog brownies had liggen kwamen die ook nog in de ijsjes terecht en dat bleek een perfecte heerlijke combinatie :)

Brownie Peanutbutter Pops

brownieijs

Nodig:

250g silken tofu
200ml amandelmelk
2 el pindakaas
2 el suiker
brownies, in kleine stukjes

Hoe maak je het:

1. Pureer de silken tofu, amandelmelk, pindakaas en suiker met de keukenmachine.
2. Giet de ijsvormpjes voor de 1/2 vol met het silken tofu mengsel.
3. Verdeel de kleine stukjes brownie erover en schenk de vormpjes voor de rest vol.
4. Laat 7 minuten bevriezen en haal met de supertool eruit.

Geeft 6 ijsjes, afhankelijk van de grootte.
Kan natuurlijk ook in een normale ijsvormpjes

One Response

Leave a Reply