Vegetarisch Kaas Champignon Gevulde Paprika

posted in: Hoofdgerecht | 2

Laatst ging ik bij een vriendin eten en die kwam met dit recept aanzetten. Ik moet eerlijk bekennen toen ik hoorde wat we
gingen eten twijfelde ik wel even of dat lekker ging worden. Champignon, cottage cheese en kaas gemengd in een gerecht? Hmm??
Ik had zo mijn twijfels. Maar wowie wat is dit lekker zeg. Ik durf misschien wel te zeggen dat dit de lekkerste gevulde paprika is die ik heb gegeten en

dat wil wat zeggen wat in mijn al ruim 11 jarig durende vegetariƫrschap heb ik heel wat gevulde paprika gegeten. De champignon geven dit gerecht
een heerlijke textuur en de cottage cheese en kaas zorgen ervoor dat alles gebonden wordt, maar ook heel erg romig wordt.

Vegetarisch Kaas Champignon Gevulde Paprika

paprikagevuld

Nodig:

1 paprika
125g champignons, in plakjes
1 ui, in blokjes
1 teentje knoflook, fijn geperst
2 el cottage cheese
40g geraspte kaas
1 tl Italiaanse kruiden

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Verwarm een koekenpan met scheutje olijfolie. Bak de ui en knoflook totdat deze zacht zijn.
3. Voeg de champignons toe en bak totdat deze lichtbruin zijn.
4. Schep de champignons in een kom en roer de cottage cheese, geraspte kaas en Italiaanse kruiden erdoor.
5. Snijdt de bovenkant van de paprika af en verwijder de zaadlijster.
6. Schep het mengsel in de paprika.
7. Zet de paprika in een ovenschaal en bak 20 minuten in het midden van de oven.

Genoeg voor 1 persoon, maar is makkelijk te verdubbelen of verdrievoudigen.

 

2 Responses

  1. Dit gerecht is een topper!

    Ik ben dol op kaas, dus toen ik dit zag wist ik gelijk dat ik dit lekker zou vinden.
    En… het is heerlijk!

    Nu alleen nog eens een magere, lekkere oude kaas variant zien te vinden ipv 48+

  2. Ga ik a.s. weekeinde proberen

Leave a Reply