Lekkerste Ketjap Kerrie Gebakken Tofu

posted in: Hoofdgerecht, Vleesvervanger | 19

Ik vond tofu altijd heel erg vies, ik bedoel het heeft geen smaak en de textuur is ook niet om over naar huis te schrijven.
Maar dat is allemaal verandert toen ik de oven techniek leerde om tofu te maken.

Hierbij word de tofu heerlijk knapperig aan de buitenkant en je kan hem zelf op smaak brengen me je favoriete marinade (de mijne staat hieronder).
Ik vind deze tofu op heel veel manier lekker, gewoon zo als een snack, in springrolls, bij een curry of in een salade, hij heeft heel veel toepassingen.

Lekkerste Ketjap Kerrie Gebakken Tofu

Ketjap Kerrie Tofu

gebakkentofu

Nodig:

 • 1 pak tofu
 • 4 el ketjap
 • 2 tl mosterd
 • 2tl kerrie
 • 10 druppels stevia of 1 el suiker
 • snuf cyenne peper

Hoe maak je het:

 1. Giet de tofu af en dep een beetje droog.
 2. Snijd de tofu in plakken. Leg ze op een theedoek, vouw de theedoek over de tofu en leg er iets zwaars op. Laat het zo een half uur tot een uur
  staan.
 3. Snijdt de tofu nu in blokjes.
 4. Meng de ketjap, mosterd, kerrie, stevia en cayenne in een afsluitbaar bakje.
 5. Doe de tofu in het bakje, deksel erop en schud flink zodat alle tofu bedekt is. Laat minimaal 1/2h marineren, maar langer is beter!
 6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier.
 7. Leg de tofu in een enkele laag op de bakplaat.
 8. Bak 20 minuten draai om en bak nogmaals 15-25 minuten totdat de tofu lichtbruin en krokant is.

Genoeg voor 2-4 personen.

 

19 Responses

 1. Lauren

  Fijn dit tofu recept. Er liggen nog 2 pakjes in de koelkast en deze komt komende week aan de beurt. De kruiden lijken me lekker samen.

 2. Tine

  Net als jou ben ik ook nooit een tofu-fan geweest. Smaak zit er niet in en de textuur is zo blubberig. Ik heb het ooit ook eens geroosterd maar vond het daarom niet beter. Misschien met jouw marinade eens proberen! Eet je regelmatig seitan? Ik ben wel eens benieuwd naar een recept!

 3. Branwen

  Ik ben wel een tofu liefhebber. Wil er wel bijzeggen dat tofu blokjes bij mij minimaal 24 uur in de marinade hangen. Daarna worden ze gebakken in de wok (ik ga de oven nu ook eens proberen, leuk idee!) als onderdeel van het bami of rijst met groenten gerecht.

 4. Stella

  Oehh dit ga ik zeker weten eens uitproberen, ik eet al een paar maanden geen vlees en kip meer dus dit komt precies op het goede moment. Ik ontdekte net ook dat je nog veeeeel meer vegetarische recepten op de blog hebt staan, yummie!

 5. Irne

  Een oventijd van 20+ 10 minuten was voor mij helaas al veel te lang, met zwart verbrande stukjes als gevolg.. Ik denk dat 20 minuten op 200 graden voldoende was geweest.

 6. Noor

  Ik heb het gisteren gemaakt. De smaak was niet zo denderend. De volgende keer langer laten drogen, een dag of wat. En langer laten marineren. Misschien ook iets meer marinade gebruiken. Ik weet niet hoeveel tofu jij had. Ik had een pakje van 500 gr.

  • Inge

   Ohh echt, ik vind het echt lekker, maar wat ik meestal doe ik de tofu over nacht laten uitlekken en dan door de dag heen laten marineren (dus zeker 6 uur).. ik had ook een pak van 500g dus daar kan het niet aan liggen (denk ik)

 7. E

  Je bent hier al bij al meer dan 2 uur mee bezig vooraleer het klaar is om geserveerd te worden… Dikke afknapper.

  • Inge

   Nouja je bent maar 10 minuten actief bezig… Ik maak meestal 2 pakken in een keer op zondag… maar ieder zijn ding natuurlijk

 8. Anne

  Hoi Inge,
  gisteren en vandaag het bovenstaande tofurecept geprobeerd. Helaas, ik denk niet dat het ooit iets wordt tussen de tofu en mij. Gisteren waren de stukjes verbrand aan de randen en knapperig was het nauwelijks te noemen.
  Vandaag had ik de oventemperatuur 5 graden lager gedaan en iets minder lang in de oven, en bovendien de stukjes dun ingesmeerd met olie. Nu waren ze helemaal niet knapperig maar slap.
  Misschien moet ik het vocht er nog meer uitdrukken, misschien moet het daarna gefrituurd en niet in de oven…… ik weet het niet. Maar misschien heb jij een briljant idee…….
  groetjes.

  • Inge

   Hey Anne, wat jammer dat hij niet echt gelukt was :( Bij worden ze idd niet echt knapperig, meer ”chewy” wat ik iig heel erg lekker vind. Wat je kan proberen is de knapperige tofu maken, die heeft een laagje paneer meel er om heen. Zelfs als je het gaat frituren dat blijft de binnenkant zacht, je krijgt dan wel een beetje knapperig buitenkant, dus allicht kan je het proberen?

 9. Mela

  Portie in de oven gedaan,, niet echt mijn ding, de rest in een blender met 4 paddestoelen hand havervlokken schep pindakaas en wat ketjap tot pulp geklopt kleine balletjes van gemaakt (soort mini falafel, theelepel formaat) en gebakken in een laag arachideolie draaien na 2 minuten, goed uitlekken op papier, volgende batch,, met bami en roerbak groenten,, eet smakelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.