Soms gaat een recept langer met je mee dan bepaalde mensen in je leven.
Ik leerde deze salade zo’n 8 jaar geleden kennen doordat de moeder van een ex-vriendje deze altijd maakte en dat vriendje
is al een hele tijd niet meer in the picture, maar de salade wel. Hoewel het niet de salade is die ik daar at, want zoals dat gaat met recepten ze veranderen door de tijd heen, je gebruikt eens dit je gebruikt eens dat en zo heb je een heel nieuw recept.
Ik gebruikte ditmaal perziken voor deze salade, maar de salade is ook heel erg lekker met ananas, mandarijn of appel en de nootjes kan je ook variƫren.
Nodig:
500g witlof
2 nectarines
40g rozijnen
40g walnoten, fijngehakt
100ml yoghurt
1 tl mosterd
1 tl citroensap
5 druppels stevia of 1 el suiker.
Hoe maak je het:
1. Snijdt de witlof (zonder kern) in reepjes.
2. Snijdt de nectarines in stukjes en hak de walnoten grof.
3. Meng de yoghurt, mosterd, citroensap en stevia voor de dressing.
4. Meng de witlof, nectarine, rozijnen en walnoten in een grote schaal en voeg zoveel dressing toe als je wilt.
Genoeg voor 2-4 personen
Elsbet | La Vie Pure
Oh, heerlijk!
Martine
Grappig, mijn moeder maakt ook vaak zo’n salade. Meestal met appel of mandarijn. Ze maakte het zo vaak dat mijn vriend al een hele poos geen witlof meer wil eten! :p
Inge
Haha dat had ik na een half jaar studeren, toen kon ik geen pasta meer eten omdat ik het zo veel had gegeten in mijn eerste half jaar ;)
Anne
foutje! In de beschrijving staat perzik en in het recept staat nectarine. Smaakt ongeveer hetzelfde natuurlijk, maar dacht ik zeg het toch ff!
Inge
Ah wat goed, ik haal ze altijd door elkaar. Toen ik nog bij de AH achter de kassa werkte was dat echt een ramp ;) maar je kunt ze inderdaad allebei gebruiken :)