Ik ben altijd op zoek naar leuke, gekke en nieuwe manieren te vinden om producten te gebruiken.
En zo kwam het dat ik opeens rauwe ongekookte quinoa in een reep deed en zoals wel vaker bleek
dat gekke idee nog niet zo gek te zijn. De rauwe quinoa geeft een heerlijke crunchy bite aan de repen.
Voor dit recept gebruik ik dadelpuree. Dadelpuree maak ik heel makkelijk zelf door dadels een tijdje te laten werken in
heet water en dan zonder het water te pureren. Dadelpuree gebruik ik in dit recept als een vervanger van honing, maar is ook heel erg lekker
als broodbeleg of door de yoghurt.
Nodig:
80g quinoa
80g chia zaad
1/4 tl zout
1 tl kaneel
1/2 tl kardemom
120g havermout
4 el pindakaas
2 el dadelpuree
2 el suiker
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakvorm met bakpapier.
2. Roer de pindakaas, dadelpuree en suiker door elkaar.
3. Meng in een grote kom de quinoa, chia zaad, zout, kaneel, kardemom en havermout.
4. Schep de natte ingrediƫnten door de droge ingrediƫnten.
5. Schep het in de vorm en druk stevig aan.
6. Bak 15 minuten.
7. Laat 15 minuten afkoelen en snijdt dan in repen.
Geeft 8 repen
Noor
Ik ben allergisch voor pinda’s. Misschien kan ik zonnebloempasta proberen?
Inge
Dat kan zeker of misschien iets als cashewnoten boter of amandelboter (als je geen noten allergie hebt)