Quinoa Groente Gevulde Paprika

posted in: Hoofdgerecht | 2

quinoagevuldepaprika

 

De gevulde paprika.
Hij valt in de welbekende geitenkaas salade en omelet categorie waar vegetariërs vaak mee te maken krijgen in het gemiddelde
eetcafé in Nederland. ”Vegetarisch? Nee dat hebben we niet, maar we kunnen wel een omelet maken”. ”Iets vegetarisch?, we kunnen
wel een salade maken”. Maar ik beloof dat deze gevulde paprika zeker niet in deze categorie thuis hoort! Hij wordt gevuld met quinoa, verse spinazie en heerlijke aromatisch gebakken kastanje champignons en op smaak gebracht met mijn favoriete kruid: oregano!

Quinoa gevulde Paprika

Nodig:

150g quinoa
2 rode paprika’s
400g champignons, in plakjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
150g verse spinazie
4 grote el huttekase
4 el geraspte kaas
1 tl oregano
zout

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijdt de bovenkant van de paprika af en haal de zaadlijster eruit. Zet de paprika’s in een ovenschaal.
3. Kook de quinoa in 300ml water in ongeveer 20 minuten gaar.
4. Verwarm een koekenpan voor met een scheutje olie.
5. Bak de ui en knoflook een paar minuten totdat de ui glazig is. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten
totdat de champignons lichtbruin zijn.
6. Voeg de spinazie toe en bak kort totdat de spinazie wat geslonken is.
7. Schep het champinons spinaziemengsel in een kom en roer de huttekase, geraspte kaas, quinoa, oregano en zout
naar smaak erdoor.
8. Schep het quinoamengsel in de paprika en leg het dekseltje erop.
9. Bak de paprika’s 15-20 minuten in het midden van de oven totdat ze gaar zijn.

Geeft 2 porties

2 Responses

  1. Linda

    Maak je het echt nog wel eens mee dat er niets vegetarisch op de menukaart staat? Ik ben gelukkig dol op salades met geitenkaas. ;o)

    Ziet er smakelijk uit, je paprika!

  2. Emily van Kampen

    Ik moet zeggen dat ik tegenwoordig wel vrij makkelijk iets vegetarisch kan vinden in restaurants. Dat was 15 jaar geleden nog wel anders toen ik besloot geen vlees te willen eten. Inmiddels eet ik wel weer vlees, maar eet nog het grootste deel van de tijd zonder vlees. Daarom word ik nog altijd blij van dit soort recepten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.