Mokka Havermout

posted in: Ontbijt | 4

mokkahavermout

Ik ontdekte hele haver een hele tijd geleden in de befaamde Duitse Kaufland, waar meer Nederlanders dan Duitsers komen. Maar toen bleek het toch niet zo Duits zijn als ik dacht, want een paar dagen later zag ik het ook bij de biologische winkel staan. Desalniettemin kun je met hele haver heerlijke havermoutpap maken. En nee dit is niet te vergelijken met de geplette havermout die je koopt in de supermarkt. Haver is echt de hele korrel en behoudt zijn bite, ondanks dat je het 30-45 minuten kookt. En ik moet heel eerlijk zeggen, ik vind pap gemaakt van de hele haver korrel nog lekkerder dan normale havermout.
Vandaag kook ik de haver niet in water of melk, maar in een combinatie van melk en koffie en dit zorgt voor een heerlijke
romige haverpap. En met nog wat banaan? Perfect!

Nodig:
60g haver
250ml koffie
300ml melk
snuf zout
2 bananen

Hoe maak je het:
1. Doe de haver zout, koffie en melk in een steelpannetje en breng op een middelhoog vuur aan de kook.
2. Zet het vuur laag en laat 30-60 minuten zachtjes sudderen totdat al het vocht opgenomen is.
3. Verdeel de haver over 2 kommen en garneer met de banaan en als je het lekker vind met cacao nibs.

4 Responses

 1. Eveline

  Mag ik vragen bij welke biologische winkel je de haver hebt gekocht? Ik zoek namelijk al heel lang naar hele haverkorrels, maar ik kan ze nergens vinden.

  • Inge

   De Nieuwe Band (is een merk) verkoopt het; ik heb het bij de natuurvoedingswinkel in Maastricht gekocht.

 2. W

  JA eindelijk een recept met hele haver waar ik nog iets van kan maken.. alleen die banaan maar daar wurm ik me wel omheen :-P Je hebt trouwens ook een snelle manier waarbij je de haver eerst 10 minuten voorkookt en dan met de deksel erop de hele nacht laat staan. Daar gebruiken ze eigenlijk steelcut oats voor maar het kan ook met hele haver..

  Als het niet bio hoeft kun je het ook bij molens kopen (bijv. de Zuidmolen)! Dan heb je meer voor je geld.. demeter, te koop bij oa. ekoplaza heeft het ook.

  • Inge

   Haha verwacht, maar nog wat meer recepten, want ik ben dol op hele haver :)
   Goede tips wat betreft de verkrijgbaarheid van haver!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.