Pompoen Risotto

posted in: Hoofdgerecht | 2

Pompoen en ik blijven hele goede vrienden. Eerst vooral in zoete gerechten, maar de hartige kant van pompoen begint me ook
steeds meer te behagen. En deze risotto is een heerlijke manier om nog meer pompoen in je dieet te krijgen.
Heerlijke romige risotto gecombineerd met het hartige, aardse van de pompoen <3

pompoenrisotto

Nodig:

1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijn geperst
1/2 flespompoen, geschild en in kleine stukjes
250g champignons, in vieren of door de helft
100g risotto rijst
300-400ml bouillon
2 el cottage cheese
evt. 2 el pompoenpuree

Hoe maak je het:

1. Verwarm een scheut olijfolie in een pan met een dikke bodem.
2. Bak de ui en knoflook kort aan. Voeg de pompoen en champignons toe en bak totdat de champignons lichtbruin zijn
en de pompoen een beetje zacht begint te worden.
3. Voeg de risotto rijst toe en bak 1 minuutje totdat de rijstkorrels doorzichtig worden.
4. Schep ongeveer 100ml bouillon in de pan en laat de rijst terwijl je vaak roert de bouillon opnemen.
5. Voeg telkens een schep bouillon toe en blijf telkens roeren, totdat de rijst gaar is (ongeveer 20-30 minuten).
6. Schep de cottage cheese en pompoenpuree door de risotto.
7. Garneer de risotto met pompoenpitten en kaas.

Geeft 2 porties

2 Responses

  1. Emily van Kampen

    Pompoen is ook echt heerlijk bij risotto. Aan hartige gerechten vind ik eigenlijk de pompoensoep vaak het lekkerst, maar dit zou daar best dichtbij kunnen komen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.