Pompoen Cruesli met Pompoen Yoghurt

posted in: Ontbijt | 4

pompoencruesli

Het was eigenlijk pompoenWEEK, maar omdat ik vorige week 2 dagen niet heb geposts vond ik dat de week nog wel twee dagen door mocht laten gaan. Hoewel mogen? Het is natuurlijk mijn eigen blog dus ik bepaal het lekker zelf :P
Maar nu even naar het recept. Het idee kwam van een geniale lezer, die na mijn aankondiging van de pompoenweek vroeg om een pompoen cruesli en dat leek mij wel een goed idee :)
En om dit recept nog wat meer pompoen-eriger (of hoe je dat ook zegt) te maken, maakte ik ook nog pompoenyoghurt. Pompoenyoghurt maken is heel simpel: roer 2 el pompoenpuree door 100ml yoghurt en zoet met 1tl honing.
En geniet van je heerlijke pompoen ontbijtje.

Pompoen Cruesli

Nodig:

240g havermout
1 el honing of kaneelsiroop
100g pompoenpuree
2 el kokosolie
1/2 tl zout
1 tl koekkruiden
25g pompoenpitten

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Doe de honing, pompoenpuree en kokosolie in een klein kommetje en verwarm kort in de magnetron. Roer goed door totdat alles gemengd is.
3. Meng havermout, zout en koekkruiden in een grote kom.
4. Roer de natte ingrediƫnten door de droge.
5. Schep de pompoenpitten door het mengsel.
6. Verdeel over de bakplaat.
7. Bak 25-30 minuten totdat het goudbruin is, laat in de oven afkoelen voor extra krokante cruesli.

Geeft 8-10 porties

Aangepast van Eat Live Run

 

4 Responses

  1. marijksels

    JAHOE!!!!! Wat gaaf een pompoencruesi!!!
    Had je gelezen dat ik je dat vroeg? Zo ja….THANXXXX! Love your crueslies!!!
    Zo nee…THANXX!!! Love your crueslies!!! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.