Pompoen Rijst Ovenschotel

posted in: Hoofdgerecht, Uncategorized | 5

pompoen_schotel

Even geen zoetheid met pompoen, maar gewoon een lekker hartig gerecht. En nee geen pompoensoep, maar een hartige ovenschotel met
een lekkere laag gesmolten kaas erover. Comfortfood to the max.

Nodig:

2 uien, gesnipperd
150g pompoen, in blokjes
250g champignons, door de helft of in 4-en
2 el melk
180g gekookte rijst
2 grote handen geraspte kaas
2 el pompoenpitten
1/2 tl paprikapoeder

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie.
2. Bak de ui in de pan totdat ze glazig zijn en voeg dan de champignons toe en bak totdat ze mooi goudbruin zijn.
3. Voeg de pompoen, rijst, paprikapoeder en pompoenpitten toe en bak kort aan.
4. Doe het mengsel in een ovenschaal en besprenkel met 2 el melk en strooi de kaas erover.
5. Bak 25 minuten afgedekt met een deksel of aluminiumfolie en bak dan 5 minuten zonder deksel.

Geeft 2 porties

 

 

5 Responses

  1. Heb je nog wel pompoen over? ;)

    Ziet er in ieder geval lekker uit, Inge, ook lekker herfstachtig ;)

  2. Oeeeh dat klinkt echt super lekker! :)

  3. Klinkt mega lekker :D en zijn dat nou kleine ovenschaaltjes?? super schattig :3

  4. Hoi Inge, gisteren gemaakt. Was lekker. Voor mijn vriend ipv champignons rode paprika gebruikt. Was ook lekker.

Leave a Reply