Pompoen Pindakaas Brood

posted in: Brood | 5

pompoenbrood

Jullie weten dat ik dol ben op gekke combinaties, maar pompoen en pindakaas in een recept dat is zelfs voor mij aan de gekke kant.

Maar ondanks dat het misschien een gekke combinatie lijkt, passen pompoen en pindakaas heel goed bij elkaar. De heerlijke, hartige, herfstachtige maar ook een iets wat zoete smaak van pompoen combineert heel goed met de aardachtige smaak van de pindakaas.

Een heerlijke licht zoet maar heel erg stevig brood waar je wel weer even op vooruit kan.

Het brood is dus maar heel licht zoet om het zoeter te maken kun je een paar lepels honing of suiker toevoegen.
 

pompoenbrood2

Nodig:

80ml yoghurt
200g pompoenpuree
2 el lijnzaad
150ml water
4 el pindakaas
1 banaan, gepureerd
1 tl koekkruiden
240g volkorenbloem
1 tl bakpoeder
50g pure chocolade, fijngehakt
4 el cacao nibs

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een cakevorm in.
2. Roer de yoghurt, pompoenpuree, lijnzaad, water, pindakaas en koekkruiden goed door elkaar.
3. Meng in een andere kom de koekkruiden, volkorenbloem en bakpoeder.
4. Roer de natte ingrediƫnten door de droge en schep tenslotte de chocolade en cacao nibs erdoor.
5. Schep het deeg in de cakevorm en bak in 30 minuten gaar.

Geeft 12-14 plakken

5 Responses

  1. Simone

    Ooo hmmm, Ik Ben Niet een grote fan van bakken met pindakaas moet ik zeggen. Ik heb vorig jaar een pindakaas cheesecake gemaakt van Nigella en die was zo zwaar dat ik er nog vol van zit (bij wijze van spreken natuurlijk) Haha.. Maar de combi met pompoen klinkt dan wel weer grappig…

    • Inge

      Wowwie dat kan ik me wel voorstellen bij en pindakaas en nutella en roomkaas, dat klinkt inderdaad heel erg vol. Maar in dit recept zit natuurlijk maar 3 eetlepels dus je hebt wel de smaak maar niet de zwaarheid.

  2. Anoniem

    Net gemaak met speltbloem en de koekkruiden weggelaten. Echt heel lekker! Moest wel 20min langer in de oven, zou dat zijn doordat er 2 in stonden?

    • Inge

      Ahh wat leuk dat je het lekker vond :) Het ligt heel erg aan de oven, de ene oven is warmer dan de andere :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.