Pompoen Kruidkoek

posted in: Brood | 14

Pompoen.
Het blijft mijn grote grote favoriete groenten.
En dat dan ook nog eens gecombineerd met mijn favoriete specerijencombie koekkruiden (die ook nog eens heel gezond is, kaneel reguleert je bloedsuiker gehalte) dat moet wel een Toppertje zijn :)

 

pompoenkruidkoek

Nodig:

200g volkorenbloem
1/2 tl zout
1 tl bakpoeder
1 el koekkruiden
250ml pompoenpuree
4 el honing
2 el lijnzaad + 100ml heet water
50g rozijnen
evt. 1 el suiker + 1tl kaneel

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een cakeblik in.
2. Meng de bloem, zout, bakpoeder en koekkruiden in een grote kom.
3. Meng in een andere kom de pompoenpuree, honing, lijnzaad en heet water en laat 5 minuutjes staan.
4. Roer de natte ingrediënten door de droge, totdat het net gemengd is.
5. Schep de rozijnen er door en schep het beslag in de cakevorm.
6. Bestrooi de bovenkant met de kaneel en suiker als je dit wilt gebruiken.
7. Bak de kruidkoek 50 minuten.
8 Laat kort afkoelen in de vorm, haal hem er uit en wikkel in plastic folie of aluminiumfolie en laat 1 nachtje staan,
de smaken ontwikkelen zich dan door.

Geeft 10 plakken

14 Responses

  1. Heel origineel! Er zijn enorm veel recepten met pompoen, maar kruidkoek heb ik nog niet eerder gezien. Lijkt me wel een lekkere toevoeging met de pompoen.

  2. Ben eigenlijk niet voor bloem, kan het met iets anders?
    of wordt het dan te zwaar en niet gerezen?

    geen naam erbij svp!

    • Ik kan je naam niet zien dus dat komt helemaal goed ;)
      Ik bak nooit echt met zonnebloempit meel ofzo… maar je kan het altijd proberen :)

  3. Heerlijk recept, maar misschien ook te maken met gewoon Cakemeel?! Dan is het niet zo zwaar, denk ik?

    Ik vind de site echt geweldig hoor!

    Groetjes, Marianne

  4. Oo, wat een leuk recept! Laat ik nou net een klein flespompoentje gekocht hebben, die eigenlijk iets te klein is voor een goede avondmaaltijd. Ik ga dit recept opslaan!

  5. Oh, heerlijk herfstig!

  6. Wow Inge, hij is mooi geworden! Ziet er erg goed uit, het wachten waard! Ik neem aan dat ‘ie ook lekker smaakte! ;)

  7. Hoeveel gram is 250 ml ongeveer? Een pompoen is zo lastig in ml te meten ;)

  8. Ik heb de cake nu in de oven staan, maar het mengsel is nogal droog. Vraag me af of het iets gaat worden. Hoort er geen olie of boter in voor de smeuïgheid?

    • Hmm ligt ook wel aan hoe vochtig je pompoenpuree was … Maar je kan er natuurlijk altijd 1 of 2 el olie of boter aan toe voegen om het iets smeuïger te maken

  9. Gisteren voor het eerst pompoenpuree gemaakt en deze kruidkoek met gewone bloem. Hij is zeker goed gelukt, maar had ik geweten dat kruidkoek = peperkoek, …. Nu begrijp ik waarom de mensen hier in het rusthuis daar pomkoek tegen zeggen :) Ik eet het wel, maar ben er niet verzot op. Dit wordt uitdelen ….

Leave a Reply