Wintergroenten Oven Frittatta

posted in: Hoofdgerecht | 2

Ik schreef al eerder over het geweldige kookboek Veg en ik schreef er een review over.
Maar ik liet jullie nog geen recept eruit gezien. Het eerste recept dat ik maakte was een heerlijke spinazie curry, maar curry is niet heel erg fotogeniek dus die wilde ik niet met jullie delen. Maar deze groenten frittatta is heel wat fotogenieker en hij past helemaal in het seizoen.
Want deze frittatta is in plaats van de standaard aardappel gevuld met bieten, wortels, pastinaak en pompoen. Winterse dan dat gaat het toch niet worden.
En het grote voordeel van deze frittatta dat je hem perfect kan bewaren en een aantal dagen als lunch kan nemen en dat is ideaal als je net als ik alleen woont (of als je een avondje voor jezelf moet koken).

groentenfrittata

Nodig:

1 grote biet
4 kleine winterwortels
1 pastinaak
1/2 flespompoen, geschild
1 teen knoflook, fijngesneden
4 eieren
25g geraspte kaas
zout en peper

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
2. Snijdt alle groenten in blokjes van 1 bij 1 cm (ongeveer).
3. Leg de groenten en de knoflook in de ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie.
4. Bak de groenten 40 minuten, roer tussendoor 1x door, totdat de groenten beetgaar zijn.
5. Kluts de eieren met een scheutje melk en breng op smaak met zout en peper.
6. Giet de eieren in de ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak de frittatta in 10-15 minuten totdat het ei gestold is.
7. Laat 5 minuten afkoelen en snijdt dan in stukken.

Geeft 2 hoofdgerecht porties of 4 porties als bijgerecht.
Kan koud of warm gegeten worden.
Om het nog vullender te maken kan je ook wat klein gesneden aardappel toevoegen.

2 Responses

  1. Linda

    Ik heb em vanavond gemaakt en hij was heerlijk! Ik heb em wel wat aangepast (de dag dat ik me voor 100% aan een recept houdt moet nog aanbreken) aan de inhoud van mijn koelkast en mijn smaak. Ik had nog een paprika en enkele champignonnen liggen dus die deed ik er lekker bij. Ik liet de kaas weg en deed er 3 teentjes look bij ipv 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.