Lemon Curd Rasberry Eton Mess

posted in: Desserts | 0

Als je al een heel kerstdiner heb gekookt dan heb je misschien wel nog zin om een toetje te eten, maar geen
zin meer om nog langer in de keuken staan om een toetje in elkaar te zetten. Dan moet je zeker deze Lemon Curd Rasberry Eton Mess maken, je kunt hem namelijk hele makkelijker in elkaar zetten. Maar je kan het ook moeilijker voor jezelf maken, als je net als ik heel erg van toetjes maken houdt dan maak je namelijk de lemon curd en de schuimpjes zelf.

etonmess1

etonmess2

Nodig:
200ml (soja)slagroom
2 el lemon curd (mijn recept)
6 grote meringues (ik maakte ze met de mix van Dr Oetker)
200g frambozen

Hoe maak je het:
1. Klopt de slagroom op. Roer de lemon curd erdoor.
2. Verkruimel de meringues, maar zorg wel dat er nog grovere stukken zijn.
3. Spatel de meringue en frambozen door het slagroom mengsel.
4. Schep in 4 champagne glazen.
5. Wil je het wat chiquer maken? Spuit de slagroom met lemon curd dan op de meringue en garneer met de frambozen.

Geeft 4 porties

Leave a Reply