Marley Spoon Review: Vegetarische Maaltijdbox

posted in: Uncategorized | 7

Je hebt een groot aantal voedsel boxen, variërend van biologische boxen met groenten en fruit, maaltijd boxen en boxen met alleen regionale producten. Maar nu is er weer een nieuwe box, namelijk het Marley Spoon Maaltijdpakket.. In deze review vertel ik je alles over deze nieuwe maaltijdbox. Is het een beetje lekker, is het goed voor vegetariërs?

Elke week worden er 7 gerechten bedacht door chefs en je kunt per keer besluiten of je iets bestelt en wat je dan bestelt. Alle producten die je krijgt zijn zo veel mogelijk lokaal en altijd biologisch. Wat ik verder ontzettend leuk vind is dat ze elke week minimaal 2 vegetarische gerechten hebben en dat deze vegetarische gerechten ontzettend origineel zijn. Ik bestelde bijvoorbeeld een zoete aardappel quesadilla met pittige salsa en Koreaanse rijst met pittige tofu.

Als je bestelt dat geef je op wanneer je wilt dat het bezorgd word, het is afhankelijk van waar je woont wanneer het bezorgd kan worden. Bij mij kon het bezorgd worden op woensdag en vrijdag om half 1; maar helaas voor de chauffeur stond er juist op de woensdag dat hij zou komen een file van 2 uur voor Maastricht, dus hij kwam pas om half 3. Maar ‘thumbs up’ voor Marley Spoon, want ik werd rond 12 uur al gebeld door een medewerker dat de chauffeur waarschijnlijk vertraging zou hebben en of ik dan nog steeds thuis was.

Toen de chauffeur uiteindelijk aankwam had hij een ontzettend groot doos bij zich. In die doos bevonden zich twee papieren zakken met daarin alle ingrediënten voor de twee maaltijden die ik bestelde. Ontzettend goed van Marley Spoon: alles zit in papieren zakken, dus helemaal recyclebaar. Buiten de zakken met maaltijden bevinden zich in de box ook nog kaarten met daarop het het verhaal achter het recept en een duidelijke stap voor stap uitleg van hoe je het maakt.

marleyspoon

Maar laten we naar het belangrijkste gaan. De maaltijden!

Ik bestelde dus de zoete aardappel quesadilla met pittige salsa en gemengde salade en dit zat er allemaal in het pakket. De koriander ziet er misschien niet helemaal fris meer uit, maar dat is mijn schuld want ik had pas 4 dagen naar het ontvangen van het pakket de tijd om het te maken.

IMG_7924

Ik moet zeggen dat ik een beetje sceptisch was over dit gerecht want zoete aardappel, zwarte bonen en kaas in een wrap dat klinkt een beetje raar. Maar na een hap was ik al helemaal weg, want is dit ontzettend lekker! Het zoete van de aardappel, het romige van de bonen en de kaas en het knapperige van de gebakken wrap. In een woord: top! Dit recept komt zeker in het repertoire.

IMG_7930

En dan het tweede gerecht Koreaanse rijst met scherpe tofu en krokante topping van pinda’s en sesam.

IMG_7950

Ik was helemaal weg van de tofu, die gemarineerd is in sojabonen chilipasta en witte misopasta wat een hele spannende zoute spannende smaak geeft. De rijst vond ik zelf niet zo heel erg bijzonder, hij was op smaak gebracht met gember en knoflook. De komkommer die je zout-zuur maakt met azijn en suiker was ook zeker een goede toevoeging. Ik vond dit gerecht maar niet zo lekker als de zoete aardappel quesadilla. IMG_7955

Overigens bestelde ik voor 2 personen, maar vond ik de porties heel erg groot en zou ik zeggen dat je er redelijk makkelijk met 3 man van kan eten.

All in all ben ik heel erg onder de indruk van Marley Spoon: lekkere recepten, goede producten.
Er is alleen een groot nadeel, en dat is de prijs. Ik vind het erg duur het kost 12 euro per persoon als je geen abonnee bent, ben je wel abonnee dan is het 9,50. Voor af en toe of als je niet zo’n held in de keuken bent en als je indruk op iemand wilt maken dan is het perfect.

Wil je Marley Spoon proberen? Als je onderstaande link gebruikt kun je de box met 10 euro korting proberen (let op dit is een affliate link, dat wil zeggen dat ik een kleine vergoeding krijg, uiteraard kost dit jou niks extra).

7 Responses

 1. Tessa

  Ik kende deze foodbox nog helemaal niet, maar het klinkt in elk geval veelbelovend. Ik vind de prijs, in vergelijking tot andere foodboxen, ook nog wel meevallen. Foodboxen zijn bijna altijd prijzig, maar je hebt wel elke keer iets nieuws om uit te proberen en het gemak dat het aan huis wordt bezorgd. Om regelmatig te doen is het misschien net iets te duur, maar zo voor af en toe lijkt het me zeker wel wat.

 2. Meme

  Interessante blog!
  Wel een tip.. Misschien kan je (niet vervelend bedoeld ofzo hoor) even kijken naar je spelling, vooral -d’s en t-‘s, want voor iemand die een wetenschappelijke opleiding volgt zijn dat er wel echt veel te veel. Het hindert een beetje tijdens het lezen.. Nogmaals, niet vervelend bedoeld. Ik kan me best voorstellen dat je dit snel neergeschreven hebt, maarja, toch handig om ff te kijken.. (In de eerste twee alinea’s alleen al zitten 5 d/t-fouten..)

  • Inge

   Hoi Memme, tnx voor de tip ik ben me ervan bewust dat mijn Nederlands niet zo goed is, maar in de wetenschappelijke wereld is alles in het Engels ;) Ik zal er nogmaals naar kijken (hoewel ik ben bang ben dat ik de fouten niet eens zie *schaam*)

 3. Johan

  Hoi Inge, leuk stukje. Hoe weet je dat het biologisch is? Vind ik op de site nl. niet terug.

  • Inge

   Hi Johan,

   Misschien heb ik het niet goed verwoord het is zo veel mogelijk biologisch bv de wraps, bonen, tomatenpuree en tofu waren biologisch, de groenten zijn zoveel mogelijk lokaal en zoveel mogelijk biologisch.

   • Johan

    Bedankt voor je reactie. Er staat inderdaad ‘altijd biologisch’. Ik heb de leveranciers die op de site genoemd staan even opgezocht, en die zijn in principe niet biologisch. Grote kans dus dat je plofkip en bespoten wortels op je bordje krijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.