Kokos Chocolade Dadels – Bounty Dadels

posted in: Snacks | 5

kokosdadel

Soms heb ik ideeën waardoor ik mezelf best wel soort van geniaal voel en dit is samen met de crunchy sesamzaadrepen en de Snicker havermoutrepen toch wel een van mijn meest geniale ideeën ooit (sorry voor de eigen geilheid ;)) . En het mooie van zulke geniale ideeën? Ze komen altijd op de meest onmogelijke momenten aanzetten, je kent het wel je ligt net in bed en dan komt het perfecte idee binnengevallen. Zo ook bij dit idee dat me inviel op het randje van wakker zijn en slaap. Maar wat ben ik blij dat ik toch nog even ben opgestaan om het idee op te schrijven, want lekker dat deze Bounty Dadels zijn! Ze maakte mijn zondagmiddag met een kopje thee en een goed boek nog beter.

 kokosdadel2

 

 

Nodig:
1 kleine eetlepel kokosboter
1 kleine eetlepel honing
4 el gedroogde kokos
8 Mejool dadels
40g witte chocolade

Hoe maak je het:
1. Smelt de kokosboter en honing.
2. Roer de kokos door de gesmolten kokosboter en honing en zet het mengsel 15 minuten in de koelkast.
3. Ontpit ondertussen de Mejool dadels.
4. Neem een eetlepel van het kokosmengsel en stop het in de holte waar eerste de pit van de dadel zat. Leg de dadels op een stuk bakpapier.
5. Smelt de chocolade en sprenkel deze over de dadels. Laat de chocolade 10 minuten in de koelkast opstijven.

(Visited 1,135 times, 1 visits today)

5 Responses

  1. Dit is perfect! Ik hou van dadels en van witte chocolade!

  2. Zo, dit klinkt echt retelekker.

  3. Wow dit klinkt goed! Ga ik snel een keer maken :)

  4. Inge, deze zijn fantastisch! Ze smaken heel bounty-achtig, zonder dat er al te veel chocolade bij zit. Wat een goed idee. Ook ik ga op zoek naar een goed boek vanmiddag…

    Groetjes van Tieneke

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.