Super Healthy Glutenvrije Brownies

posted in: Brownies | 8

kikkererwtbrownieIk kon mezelf wel voor mijn hoofd slaan: ik haalde deze brownies uit de oven, brandde me per ongeluk aan de bovenkant
en toen bij overmaat van ramp viel ook nog de springvorm op mijn kruidenrekje. Je weet het misschien wel dat brownies als ze nog warm zijn nog redelijk smeuïg zijn. Het gevolg? Mijn hele kruidenrekje lag onder de bruine derrie en mijn heerlijke brownie waren verpest.

Maar er was een heel groot geluk bij een ongeluk.

Ik had namelijk voor een keer twee mini-springvormpjes gebruikt, dus had ik nog een mini vorm over :)
Daar was ik super duper blij mee, want wat waren deze brownies lekker. Je proeft de kikkererwten in deze brownies absoluut niet en de geweekte cashewnoten voegen een heerlijke romigheid toe. Heel veel hartjes voor deze brownies

Deel aub je kookblunders dan hoef ik minder stom te voelen ;)

 kikkererwtbrownie2

Nodig:

300g gekookte kikkererwten
70g cashewnoten, een aantal uur geweekt
1 banaan
20 druppels stevia
50g cacao
2 el pindakaaspoeder (of nog 15g extra cacao)
1 tl bakpoeder
snuf zout
50g pure chocolade, fijngehakt
hand gojibessen

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een kleine bakvorm in.
2. Pureer de kikkererwten samen met de cashewnoten, banaan en stevia in de keukenmachine.
3. Voeg de cacao, pindakaaspoeder, bakpoeder, zout en chocolade toe en pulseer een aantal keer totdat het gemengd is.
4. Roer de gojibessen door het beslag.
5. Schep het beslag in de vorm en bak 25-30 minuten totdat een saté prikker er schoon uitkomt.

Laat helemaal afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
Geeft 8 brownies

8 Responses

 1. Jolien

  aahh balen! Mijn oma kwam ooit een ovenschotel brengen die alleen nog in de oven moest omdat mijn moeder erg druk was, en toen ik die uit de oven wilde halen gleed hij van het bakrek af zo in 10000 stukjes op de grond! Was ook nog eens de ovenschaal van mijn tante dus wij zaten zonder eten en zij zonder ovenschaal ;)

 2. Emily van Kampen

  Zonde van het andere taartje :( Hier is ook wel regelmatig wat gesneuveld hoor! Ik herinner me nog een pizza die ondersteboven op een pantoffel viel. Waar kun je trouwens pindakaas poeder vinden? Dat ben ik nog nooit tegen gekomen.

  • Inge

   Hahaha ik ben blij dat ik niet de enige ben :) Maar pindakaaspoeder koop ik bij Body & Fitshop.

 3. marijksels

  Hoeveel blunders wil je ;) ???
  Per ongeluk ingevroren guacemole door je ontbijkoek ipv ingevroren dadelpasta, een zak cacao die uit je handen glipt en werkelijk waar de hele keuken bruin versiert, … en zo heb ik er nog weleen paar ;)

  • Inge

   Hahahahaha die van de guacemole vind ik denk het geniaalst :)
   Doet me denken aan die keer toen ik kwarktaart zonder kwark maakte ;)

   • Mevrouw Kinderboek

    Of die keer dat ik een vriend geruststelde dat er echt cacao in het peperpotje zat. Daar had ik het in gedaan om het makkelijk over cappuccino te kunnen strooien. Wat denk je? Verkeerde peperpotje gebruikt en daar zat toch echt peper in…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.