Zoete Aardappel Gevulde Paprika

posted in: Hoofdgerecht | 4

gevuldepaprika1Dit recept is stiekem niet helemaal van mij, jullie hebben er al een soort van variant van voorbij zien komen bij mijn review van Marleys Spoon. Ik vond dat recept toen zo geslaagd dat ik het besloot zelf na te maken, maar dan nog wat gezonder. Ik besloot het niet in wraps te stoppen, maar er een paprika mee te vullen, want ik ben dol op meer groenten in mijn maaltijden krijgen en ik ben dol op groenten vullen. En mijn namaak skills blijken redelijk goed te zijn, want het was bijna net zo lekker als het recept van Marleys Spoon.

En die cajunkruiden die ik in dit recept gebruik, die maak je natuurlijk zelf met mijn recept ;)

gevuldepaprika2

Nodig:

1 zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 klein blikje zwarte bonen (130g uitgelekt)
1 tl cajunkruiden
2 tomaten, fijngesneden
25-50g geraspte kaas
2 paprika’s

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snijd het kapje van de paprika en zet de onderkant in een ovenschaal.
3. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en zoete aardappel in 10 minuten beetgaar.
4. Meng de zoete aardappel, zwarte bonen, cajunkruiden, tomaten en geraspte kaas in een kom.
5. Vul de paprika’s met het zoete aardappel mengsel en zet het kapje er weer op.
6. Bak de paprika’s in 20-25 minuten zacht en gaar.

Serveer eventueel met stokbrood en salade.
Geeft 2 porties

 

4 Responses

  1. Emily van Kampen

    Lijkt me heerlijk! Ik vind het ook altijd heel leuk om groenten te vullen met allerlei lekkers. En het ziet er ook nog eens gezellig uit!

  2. Anoeska

    Wat ziet het er weer heerlijk uit! Bij mij staat het nu in de oven, over tien minuutjes mag ik ervan gaan genieten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.