Wortel Ananas Cakejes gevuld met Banaanijs en WINACTIE

posted in: Cupcakes en Muffins, Suikervrij | 28

wortelcakejes

Dit is het verhaal van de reizende cakejes…

Het begon op een gure januari middag te 2015, Inge hoorde een ping en zag een e-mail in haar mailbox verschijnen.


De e-mail was van Kookpunt en de vraag was: ‘vind je het leuk om een bakvorm uit te kiezen die je ook mag weggeven aan lezers’?
(Als je een keer in Maastricht bent moet je echt een kijkje nemen bij kookhuis aan de Maes, is van Kookpunt, en mij mailtje sturen zodat we koffie kunnen gaan drinken :))
Dat vond Inge een tof idee en ze nam een kijkje op de website, en er verschenen de meest prachtige bakvormen van het merk Nordic Ware. Variërend van een hartvormige tulband tot een piratenschip ze waren allemaal mooi. Maar een bakvorm stal Inge’s hart. Het was deze super schattige bloemen bakvorm, zeker nu de lente in de lucht hangt werd Inge hier heel erg blij van. De bakvorm werd besteld en verscheen enkele dagen later (eigenlijk bracht TNT hem maar dat klinkt toch minder leuk).
Op een zeer zonnige lente zaterdag werd hij (of zij) dan eindelijk in gebruik genomen. Inge ging wortel ananascakejes bakken omdat dat het meest lente-achtige gebak was dat ze kon bedenken. Ze mengde de droge ingrediënten, raspten de wortel, sneed de ananas en roerde alles door elkaar. Schepte het beslag heel netjes in de vorm. Zette het in de oven en toen gebeurde het…

De bakvorm past niet

Inge in paniek. Wat moet ik nu? Moeder gebeld, ik mocht hun oven gebruiken. Cupcakes in de auto en crossen na mijn ouderlijke huis, het werden dus reizende cakejes ;)

Maar toen ze uit de oven kwamen waren ze het helemaal waard, want deze cakejes zijn buiten super schattig ook nog een super super lekker. En super mega pluspunt? Je kan de holte met allerlei lekker dingen vullen, zoals ik nu deed met banaanijs. Maar je zou bijvoorbeeld ook chocolade mousse of vla kunnen gebruiken.

En oja het tofste is…

Ik mag eenzelfde bakvorm weggeven!

Wat to do?

En dan nu het recept.

Nodig:

200g speltmeel
100g havermout1 el gemalen lijnzaad
1 el bakpoeder
1/4 tl zout
80g pompoenpitten grofgehakt
10 druppels stevia
1 banaan
180ml appelmoes
120 ml ananassap
60ml melk
300g fijn geraspte wortel
4 ringen ananas in stukjes
hand rozijnen

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de cakevormpjes in.
2. Meng het meel, de havermout, lijnzaad, zout, bakpoeder en pompoenpitten in een grote kom.
3. Prak de banaan samen met de stevia fijn en roer de appelmoes, ananassap, melk, geraspte wortel en ananas erdoor.
4. Roer de natte ingrediënten door de droge, totdat alles net gemengd is.
5. Schep de rozijnen erdoor.
6. Schep het beslag in de vormpjes en bak 30-35 minuten (afhankelijk van hoe groot de vormpjes zijn), totdat een saté prikker er schoon uitkomt. Laat 5 minuten afkoelen en haal dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een rekje.

Ik serveerde ze gevuld met één ingrediënt gezond banaanijs, die ik tegenwoordig met een Yonanas maak.

Geeft 8-12 cakejes afhankelijk van de grootte

 

 

28 Responses

  1. Annelieke

    Wat een leuke bakvorm zeg!
    Deze cakejes moet ik helaas aan me voorbij laten gaan denk ik aangezien ik niet zo goed tegen ananas kan, maar genoeg recepten om verder nog uit te proberen :)

  2. Leuke actie! Ik heb inmiddels al twee taartvormen aangeschaft na een half jaar zonder te hebben geleefd, en wat ben ik daar enorm blij mee! Deze bakvorm zou mijn collectie helemaal afmaken (meer past er ook niet in m’n keukentje).

  3. Ik zou er trouwens als eerste carrotcake muffins in maken :)

  4. Dat moeten lekkere cakejes zijn! Binnenkort maar eens uitproberen! Als dat zou kunnen in de bijpassende vorm is dat mooi meegenomen, maar het kan vast ook in een gewone muffinvorm.

  5. Hahaha ach ovens kunnen ook echt van die ondingen zijn! Ik zou denk ik als eerste ontbijt mufffins maken. Die staan al een tijdje op mijn to do list.

  6. Ow wat een leuke!!! Heb net al mijn bakspullen ingepakt voor mijn a.s. verhuizing maar zou hier heel blij mee zijn dan bak ik nog wel wat in mijn oude huis ;-)

  7. Ik zou er mini cheesecakejes mee maken :D (cheesecake is zooooooooo lekker!)

  8. OOh ik zou er coconut cakejes mee maken ^.^
    Of peanut butter jelly cupcakes :D

  9. Leuk!
    Lekker met vanilleroom en aardbeien. :-)

  10. Ik zou de cakejes vullen met Lemon curd, al helemaal in de lente stemming :)

  11. Leuk, wat een schattige vorm heeft de bankvorm!

  12. Ow, en nu waarmee ik het zou vullen: Met volkoren cupcakes met bosbessen!

  13. Lentegevoel niet alleen door de zonneschijn, ontluikende bomen, maar nu ook nog een bloemetje erbij. Het kan niet op.
    Wat ik zou maken? Er schiet van alles door mijn hoofd: bananabreadmuffins, eggmuffins, puddinkjes. Ik kan niet kiezen alles dan maar!!!!

  14. van erum maria

    ik zou samen met de kleindochters graag experimenteren

  15. Ik denk dan om te beginnen aan appel- of bananencakejes. Maar pin me er niet op vast. Suiker-, zuivel- en tarwevrij in elk geval.

  16. Ik zou er speltchocoladecakejes in maken met cacaonibs in de bodem.
    Vullen met avocodochocolademousse en bestrooien met cacaonibs!
    …..wat nou chocoholic? =) En dan ook nog eens in een mooi vormpje!

  17. Wat goed dat je ermee naar je ouders bent gegaan. Ziet er erg leuk uit door de vorm :-)

  18. Ilsiee prins

    Leuk en lekker zeg…. Uhhhhhh heeel ongezond. Nutella! Jammmmm ;-)

  19. Ik zag het hier al eerder staan, zou top zijn om hier carrot cake muffins in te maken.
    Dat wordt smullen !

  20. Ik zou graag eens perencakejes maken of andere fruitcakejes !

  21. marijksels

    Wat een kjoeties! Spring is in the air!!! Ik zou wel es willen proberen of ik die pindakaaspoeder kan mengen met banaan en stukjes noten en dan de cakejes er mee vullen. Klinkt niet onaardig!

  22. Wat een leuke en vrolijke vormpjes, ik doe heel graag mee! Ik zou er denk ik browniecakejes met een chocoladehart in maken :-)

  23. In elk geval met chocolade, wellicht in combinatie met pindakaas.

  24. Wat een schattige vormpjes! Ik heb alleen doodnormale, saaie muffingvormpjes, dit zou een verrijking zijn voor mijn bakrepertoire.. Zeker met Pasen in aantocht zou ik dan lekker kunnen uitmaken bij het paasontbijt! En.. ik heb een grote oven.. ;)

    • helemaal vergeten te zeggen, ik zou ze vullen met bananenmuffins, met stukjes pure chocolade. Gegarneerd met een walnoot en wat amandelschaafsel.

  25. Jolanda Baltus

    Die Nordic bakvormen zijn super en werken heerlijk, bloemtjes bakken wordt zo een feestje :) Lijkt me gezellie met de Paas op tafel :)

  26. Wat een super actie! Ik ben steeds meer aan het bakken en een cakevorm en taartvorm heb ik al, maar ik heb nog geen muffinbakvorm, en hoe tof zijn deze in bloemetjes vorm! Daar wordt je toch vrolijk van als je de cakejes alleen al ziet! En ik denk dat mijn eerste cakejes met banaan en chocolade gaan worden, van die combinatie wordt ik namelijk ook altijd heel vrolijk! =)

  27. Ik zou ze vullen met een gelei van kokos. Gelatine laten oplossen in kokosmelk, in de vormpjes gieten en op laten stijven. Eventueel nog wat cacaonibs voor de tropische bite

Leave a Reply