Zoete Aardappel Brownies

posted in: Brownies | 6

zoeteaardappelbrownies

Ik heb het niet zo vaak dat ik recepten meerdere malen moet maken, voordat het goed is. Maar je raad het al bij dit recept was dat wel het geval, ik heb dit recept wel 5x moeten maken voordat het goed was.
Maar toen het eindelijk gelukt was, oh oh oh: Super lekker!!
Het zoete van de zoete aardappel zorgt ervoor dat je heerlijke zoete brownies krijgt zonder dat je suiker hoeft toe te voegen en het aardse van de aardappel match echt perfect met chocolade.

IMG_8528

Nodig:

120g zoete aardappelpuree
1 el lijnzaad
40g dadels
1 el kokosolie
3 el cacao
30g bloem
1/4 tl bakpoeder
1/4 tl zout
25 g kokosvlokken

Hoe maak je het

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een klein bakvorm met bakpapier.
2. Pureer de zoete aardappel, lijnzaad, dadels en kokosolie tot een gladde massa.
3. Meng in een aparte kom de cacao, bloem, bakpoeder en zout. 4. Roer het zoete aardapelmengsel door de droge ingrediƫnten.
5. Schep de kokosvlokken erdoor en schep in de bakvorm.
6. Bak 25-30 minuten, laat helemaal afkoelen totdat je het in stukken snijdt.

Geeft 6-8 brownies

6 Responses

  1. Emily van Kampen

    Hier ben ik heel benieuwd naar! In Amerika zie je heel veel bakrecepten met zoete aardappel, maar dat is in Nederland nog niet zo doorgedrongen. Lijkt me wel ontzettend lekker!

  2. annet

    Hoe pureer je de aardappel? Eerst nog koken of bedoel je in een keukenmachine hakselen?

    • Inge

      Je kunt ze poffen in de oven of magnetron en dan idd pureren. Of je kan ze ook koken en dan pureren met of staafmixer of keukenmachine.

  3. Eelke

    Het lijkt me heel lekker en ik heb bijna altijd wel zoete aardappels in huis.. Maar dadels eigenlijk nooit… Wat doet dit in een recept als deze of je chocotaart? is het alleen het zoete of ook binding ofzo?? Kan ik het vervangen voor iets anders ??

    • Inge

      Het zorgt voor de zoetigheid in dit recept je zou het dus kunnen vervangen door suiker, honing of misschien iets van banaan.

  4. Els

    Gisteravond gemaakt met zoete aardappel puree die ik over had. Echt lekker geworden, dit zou ik wel aan mijn broertje geven bijvoorbeeld, die het niet zo heeft op ‘gezonde baksels’.
    Had de hoeveelheden x2 gedaan en er een beetje chocola in gedaan ook (+ beetje meer bakpoeder)
    Gebakken in een browniebakblik maar het bleef wel heel plat, platter dan op jouw foto’s.
    Hoe klein is die bakvorm dan die je hebt gebruikt? Want jij had ook maar de helft van het recept.

    Hoe dan ook, heel erg bedankt, ik krijg veel inspiratie door jouw recepten!
    Els

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.