Spicy Popcorn

posted in: Snacks | 4

 

spicy_popcornIk ga altijd door periodes van ”voedselobessesies” heen. Dan ben ik een maand helemaal dol op aubergine, dan eet ik een week lang elke dag overnight oats en zo is het weer een week havermout ontbijt koek. Nu zit ik in een popcorn obsessie fase, zo erg dat ik op het moment op werk Miss Popcorn word genoemd. Ze zien me het op de raarste tijden eten.  Ik eet het gerust om half 9 in de ochtend, de zoete variant in ieder geval, maar ”in my defence’ ik ontbijt meestal al om 6 uur dus om half 9 heb ik al wel weer trek. Dit is de eerste variant die online komt, maar stiekem staan er nog 3 in de wachtrij dus ”be prepared” voor een popcorn overload ;)

Ik begin met een heerlijke hartige popcorn die iets weg heeft van Dorritos, zeker een aanrader als je wat gezonder wilt snacken :)

Geen idee wat voedingsgist is –> Voedingsgist wat is het

Nodig:
Popcorn mais
4 el voedingsgist of Parmezaanse kaas
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl chili
snuf zout

Hoe maak je het:
1. Meng het voedingsgist, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, paprikapoeder, chili en zout.
2. Maak de popcorn. Je hebt twee manieren. Als je een magnetron hebt, dan giet je een bodempje mais in een glazen ovenschaal en dek deze af met een diep bord. Zet 2-3 minuten in de magnetron. Haal de gepofte mais eruit en doe in een kom. Voeg wat nieuwe mais toe en zet weer 2-3 minuten in de magnetron. Ga zo door totdat je genoeg hebt. Of in een pan, doe het dan op deze manier.
3. Besprenkel de popcorn met wat olijfolie of bespuit met olie uit een spuitbus (ik gebruik
deze) en besprenkel met het kruidenmengsel en schep om.

4 Responses

  1. W.

    Oeh leuk! Heb ooit in een opwelling zo’n popcorn machine gekocht die popcorn popt met lucht.. Ik merk wel dat ik dan vaak olie moet toevoegen om het te laten plakken. Ik heb geen obsessies.. Ik hou niet van veranderingen dus dan scheelt.. Ik wil wel van alles proberen, maar ja dat werkt dus niet.. Met als gevolg: overvolle kasten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.