Zoete Aardappel Falafel

posted in: Hoofdgerecht | 0

zoeteaardappelfalafel

Ik had na het maken van kikkererwt blondies (recept komt nog) nog wat kikkererwten over en stiekem niet zo’n goed idee wat ik er mee zou maken. Enter mijn hele lieve Facebook vrienden, ik stelde de vraag: Wat te maken met kikkererwten en ik kreeg tientallen reacties met top idee├źn.
En een van de eerste die binnenkwam was falafel. *ik sla mezelf voor mijn hoofd * ”Waarom had ik daar niet aan gedacht? ” En toen zag ik de zoete aardappel op de fruitschaal liggen (ja ik bewaar zoete aardappelen op de fruitschaal, je moet iets in een klein huis) en dacht ik: ”Waarom geen zoete aardappel falafel?” Zo gezegd zo gedaan :)

IMG_8556

Nodig:

1 zoete aardappel
200g kikkererwten
1 tl komijn
1 tl koriander
1/4 tl rode peper vlokken
1 tl paprika poeder
1 teentje knoflook
1 el tahine
3 el bloem
snuf zout

Hoe maak je het:

1. Bak de zoete aardappel door deze een paar keer in de schil te prikken en 6-8 minuten in de magnetron te leggen. Als je geen magnetron hebt kan je de aardappel ook 50-60 minuten in de oven leggen.
2. Laat de zoete aardappel afkoelen. Haal de schil eraf en haal het vruchtvlees eruit.
3. Pureer het vruchtvlees met de andere ingredi├źnten grof.
4. Rol balletjes van het deeg, dit gaat het beste door je handen met bloem te bestuiven een hoeveelheid ter grootte van een eetlepel te nemen en tussen je handen te draaien.
5. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de balletjes in 10 minuten gaar en goudbruin. Je kan ze ook in de oven bakken. Bak ze dan 30 minuten op 180 graden Celsius en draai ze halverwege een keer om.

Genoeg voor 2-3 personen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.