Caribeaanse Kokosseitan met boekweitsalade en mangosalsa

posted in: Uncategorized | 1

Ik ben dol op seitan, of beter gezegd: ik ben dol op de textuur van seitan. De heerlijke sappige textuur ik ben dol er op. Maar seitan kan wel wat hulp gebruiken op het gebied van smaak. Wat dacht je van een kokosmarinade en dan een doop in gedroogde kokos, waardoor de seitan een heerlijke kokossmaak en heerlijk krokant jasje krijgt?
Ik vond het top.

Vind je dit recept ook top? Je kan er op stemmen voor de Lima Receptenwedstrijd, jij kan dan een tof Lima pakket winnen en ik kan dan een cadeaubon van Dille en Kamille winnen, wat natuurlijk top zou zijn zeker nu met mijn nieuwe huis!

Stemmen doe je hier: Happy Veggie

kokosseitan

Nodig voor kokosseitan:

  • 1 pot seitan
  • 125ml kokosmelk
  • 1 el gemalen lijnzaad
  • 20g gedroogde kokos
  • 60g bloem
  • 20g panko (Japans broodkruim)
  • ¼ tl paprikapoeder
  • snuf zout

Nodig voor de boekweitsalade:

  • 100g boekweit
  • 1 blik mais
  • 1 ui
  • ½ tl rode chili vlokken
  • 1 limoen
  • hand verse peterselie

Nodig voor de mangosalsa:

  • 1 mango
  • 1 rode paprika
  • ½ ui
  • 1 limoen
  • 1 tl honing
  • verse munt

Kokos Seitan

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de kokosmelk en lijnzaad. Giet de seitan af en marineer 1 uur in de kokosmelk.
  3. Meng de kokos, bloem, panko, paprikapoeder en zout in een lage schaal.
  4. Haal de seitan uit de kokosmelk en doop in het kokos bloemmengsel, zodat er een laagje ontstaat. Leg de seitan op de bakplaat. Besprenkel met een beetje (olijf)olie.
  5. Bak de seitan 15 minuten, draai om en besprenkel met nog wat olijfolie en bak nogmaals 15 minuten.

Boekweit Salade

  1. Kook de boekweit volgens de gebruiksaanwijzing en zet weg.
  2. Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de ui in een paar minuten glazig. Voeg de mais toe en bak deze tot hij bruin begint te worden.
  3. Roer de mais, rode chili vlokken, peterselie en sap van de limoen door de boekweit.

Mango salsa

  1. Snijd de mango, paprika en ui in kleine blokjes.
  2. Meng de mango, paprika en ui met het sap van de limoen, honing en munt en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.