Rauwe Kiwi Spirulina Cheesecake

posted in: Taart | 0

rauwe kiwi cheesecake

Spirulina het ziet er fascinerend uit, de kleur zo diep diep donker, het lijkt bijna uit eensprookje te komen. Maar als je er aan ruikt, lijkt het sprookje opeens te veranderen in een nachtmerrie, want het ruikt niet echt lekker. Maar spirulina met al zijn vitamine en mineralen en zijn prachtig kleur kun je makkelijk verwerken in deze heerlijke rauwe en super gezonde cheesecakejes. Ik combineer hier de spirulina met een heerlijke zoete en romige noten crème en het frisse, zurige van kiwi een top combinatie! En houd je niet van kiwi je kan het makkelijk door een ander soort fruit vervangen. Zie je die spirulina toch niet zo zitten? Weglaten kan.

rauwe kiwi cheesecake
Nodig bodem
60g havermout
35g geraspte kokos
2 el kokosboter
2 el honing
¼ tl spirulina

Nodig voor vulling
100g cashewnoten
2 el kokosboter
2 el honing
2 el limoensap
1 kiwi in plakjes

Hoe maak je het:
1. Week de cashewnoten in heet water voor minimaal 3 uur.
2. Bedek een mini muffinvorm met plastic folie.
3. Doe de havermout, kokos, kokosboter, honing en spirulina in een keukenmachine en pulseer tot een kruimelig mengsel dat als je het vastpak aan elkaar blijft plakken. Blijft het niet elkaar plakken voeg dan een scheutje melk toe en pulseer nogmaals een paar keer.
4. Doe een grote theelepel van het havermout kokosmengsel in elke holletje van de muffinvorm en duw aan tot een dikke laag. Zet 30 minuten in de diepvries.
5. Doe de geweekte cashewnoten samen met de kokosboter, honing en limoensap in een keukenmachien en pureer totdat het een glad mengsel is.
6. Schep de creme bovenop de bodem in de muffinholletjes en leg er een plakje kiwi bovenop.
7. Zet minimaal 1 uur in de diepvries. Je kunt ze meteen uit de diepvries eten, maar ze zijn het lekkerst als je ze 5 minuten laat ontdooien.

Geeft 12 mini kiwi spirulina cheesecakes.

Leave a Reply