Healthy Muesli Pannenkoeken

posted in: Ontbijt | 1

healthy muesli pannenkoeken2

 

Als ik bestel bij Body en Fit raak altijd een beetje over enthousiast en bestel ik allemaal dingen die heel lekker klinken, omdat ik ze gewoon wil uitproberen. Zo laatst ook ik bestelde een enorme goji bessen muesli, klinkt goed he! Maar wat ik vergeten was? Ik houd helemaal niet zo heel erg van muesli. Cruesli ja! Maar muesli? Mwohhhh. Het is niet zo mijn ding.
Maar voedsel verspillen doen we natuurlijk niet, of ik in ieder geval niet. Dus besloot ik de muesli om te bouwen tot pannenkoeken. Dat bleek een goed idee, want de muesli veranderde van mwohh naar awesome!

muesli pannenkoeken

 

 

Nodig
1 hele rijpe banaan
+/- 200ml kokosmelk
100g Goji muesli
1 el lijnzaad (die bestel ik ook altijd bij Body en Fit mee)

Hoe maak je het:
1. Pureer de banaan in een maatbeker en vul aan tot 300ml met kokosmelk.
2. Roer de lijnzaad en muesli erdoor en zet een nachtje in de koelkast.
3. In de ochtend is het mengsel heel erg stevig geworden. Verwarm een koekenpan voor met een scheut olie.
4. Voeg als de olie warm is 2 grote eetlepels beslag toe en duw een beetje plat. Bak 2-3 minuten totdat de randjes lichtbruin beginnen te worden, draai dan om en bak de andere kant ook 2 minuten.
5. Bak zo van de rest van het beslag ook pannenkoeken.

Geeft 6 pannenkoeken. Je kan de pannenkoeken makkelijk de dag erna opwarmen.
Serveer met fruit of beleg met jam of lemon curd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.