Kikkererwt Banaan Pindakaas Blondie

posted in: Brownies | 3

 

Kikkererwt Banaan Pindakaas Blondie

 

Ik blijf het ontzettend leuk vinden om met bonen te bakken. Ze zijn zo gezond en zo ontzettend veelzijdig en omdat ze redelijk weinig smaak hebben kun je ze op heel veel verschillende manieren verwerken. Ik gebruikte al eerder bonen in heerlijke zwarte bonen brownies en die waren echt heerlijk. Maar ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten en ik vind het altijd erg leuk om recepten aan te passen. Dus ik nam de zwarte bonen brownies als start, verving de zwarte bonen door de kikkererwten en voegde pindakaas toe (want alles word beter van pindakaas) en om het suikervrije te houden gebruikte ik heerlijke rijpe en zoete bananen. Voor de brunch voeg ik nog wat cacao nibs en gehakte cashew noten toe. En zo heb je een heel nieuw recept :)

Kikkererwt Banaan Pindakaas Blondie

 

Nodig:
200g gekookte kikkererwten
2 hele rijpe bananen
65g pindakaas
80g havermout
snuf zout
1/2 tl bakpoeder
25g cacao nibs
50g fijngehakte cashew noten

Hoe maak je het: 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een kleine vorm met bakpapier.
2. Pureer de kikkererwten, bananen en pindakaas in de keukenmachine tot een glad mengsel.
3. Voeg de havermout, zout en bakpoeder toe en pulseer een paar maal.
4. Roer de cacao nibs en cashewnoten door het beslag.
5. Bak de blondies 25 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen en snijdt dan in stukken

Geeft 8 stukken 

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.