Zoete aardappelbrood

posted in: Brood | 5

Je weet inmiddels al wel dat je ontzettend veel met zoete aardappel kan doen en dat dat zeker niet alleen maar frietjes zijn (als je dat nog niet wist dan raad ik je van harte aan om de post 30+ recepten met zoete aardappel te lezen ;))
Dit is weer zo’n heel spannend totaal anders recept, in dit recept word namelijk zoete aardappelpuree verwerkt in een heerlijk stevig brood met speltbloem en havermoet. Heerlijk met een laagje boter als ontbijt of ”gewoon” als tussendoortje.

suikervrij zoet aardappelbrood

zoete aardappelbrood2

Nodig:

75g speltbloem
75g havermout
3/4 tl bakpoeder
1/8 tl zout
160g appelmoes
1 banaan
120g zoete aardappelpuree
3 el chiazaad
50g pecannoten, fijngehakt
50g rozijnen

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Meng de bloem, havermout, bakpoeder en zout in een grote kom.
3. Pureer de appelmoes, zoete aardappelpuree en banaan tot een glad mengsel.
4. Schep het zoete aardappelmengsel door de droge ingrediƫnten.
5. Schep het chiazaad, pecannoten en rozijnen door het beslag.
6. Schep het beslag in de cakevorm en bak 45 minuten.

Geeft 8 plakken

5 Responses

 1. Bas

  Zoete aardappelpuree; is dat iets wat je zo kan kopen of maak je dat eerst zelf van verse zoete aardappel?
  Ziet er in ieder geval lekker uit!

 2. LISELOTTE DUPONT

  Ik heb in April een Sedona Combi gekocht met 9 trays.
  Ik ben er heel enthousiast over, maar ik heb het gevoel dat ik veel langer moet drogen dan anderen. Zo hadden mijn grote druiven bvb meer dan 60 uren, maar ook mijn kleine blauwe bessen hadden zoveel tijd nodig.

  Ik had 2 methodes geprobeerd, ze stuk voor stuk doorprikken en ze 30 tot 60 seconden in heet water dompelen voor het drogen.

  Heb jij enige ervaring hiermee? Duurt het bij jou ook zolang?

  • Inge

   Hoi Liselotte, Bij mij duurde het niet zo lang, wat ik altijd doe is ze inderdaad 1 keer inprikken voor een blauwe bessen of een paar keer voor een grote druif. Ik duw ze daarna een klein beetje plat om de opervlakte te vergroten, dat zou het zeker moeten helpen bij het sneller laten drogen. Laat je me weten of het zo wel lukt? ps ik ben super jaloers op jouw Sedona ;)

   • LISELOTTE DUPONT

    Bedankt Inge voor je antwoord, ik heb op den duur inderdaad ook nog op de bessen geduwd om ze wat platter te maken, maar toen hadden ze al 48u gedroogd. Hoe lang duurde het bij jouw om druiven en bessen te drogen? En ik had zelfs de bessen helemaal door en door geprikt.

    Ik vind het zo raar, want alle recepten zeggen maar 24 uur tot 36u.

    Misschien leg ik er teveel op.Ik heb ze helemaal tegen elkaar gelegd.

    Enfin we experimenteren verder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.