Zelfgemaakte Meeneem Havermout

posted in: Ontbijt | 1

De laatste tijd zie ik ze op Instagram de hele tijd voorbijkomen de kant en klare bakjes havermoutpap waar je alleen maar water bij hoeft te doen. het begon allemaal met Grod en al snel had Albert Heijn wel 5 varianten en ik zag ze nu ook al bij een Hema staan. De prijzen voor deze potjes variëren tussen de de 0,85 euro en de 3 euro. Ik stond al met de potjes van de Albert Heijn in mijn handen en bekeek de ingrediënten en dacht meteen dat ga ik zelf maken. En zo gezegd gedaan en ik maakte een chiazaad aardbeien havermout en spelt variant voor 30 cent per potje en een banaan lijnzaad havermout spelt variant voor 15 cent per portie. Buiten de kosten trouwens misschien nog wel belangrijker, je bespaart heel veel plastic! Overigens maak ik een aardbei en banaan variant, maar je kan natuurlijk alle soorten gedroogd fruit, nootjes en zaden gebruiken.

meeneemhavermout

Nodig:

180g havermout
120g speltvlokken
2 el chiazaad of 2 el lijnzaad
10 druppels stevia
evt 2 eetlepels melkpoeder of eiwitpoeder
gedroogd fruit
nootjes, zaden

Hoe maak je het: 

  1. Meng alle ingrediënten in een grote pot en roer goed door.
  2. Wil je de pap maken? Meng 40g van het havermoutmengsel met 150ml melk/water.
  3. Zet het mengsel in de magnetron en zet 1 minuut aan. Roer door en zet nogmaals 1 minuut aan, maar let heel goed op, want het kook heel snel over. Roer het mengsel nogmaals door en laat nog 2 minuutjes staan.

Geeft ongeveer 8 porties. 
Je kunt uiteraard ook 40g afwegen en in kleine zip-lock zakjes doen en bewaren. 

  1. Ricky

    O, ja dit is echt een goeie! Ik zet zelf vaker de avond van tevoren zo’n bakje klaar en pleur er dan melk en yoghurt bij zodat alles weekt. Dan kan ik het de ochtend daarna eten. Als het niet verwarmt word houd je meer van de voedingsstoffen over :) maar dit is wel een goeie snel-snel oplossing!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.