Chickpea Nugget

posted in: Hoofdgerecht, Uncategorized | 2

kikkererwt nuggets 1

Ik weet nog goed dat thuis vroeger zelf schnitzels gemaakt werden, dat er een bord met bloem, paneermeel en ei op het aanrecht stonden. Dan ging het vlees door het bloem, het ei en paneermeel. Terwijl de schnitzels gemaakt werden, bleven de handen en het aanrecht spic en span. Hoe je dat doet weet ik niet, bij mij word de keuken altijd een gigantische troep. Maar ik kan wel zo’n heerlijke knapperig korstje maken en dan natuurlijk niet voor vlees, maar voor een lekker romig kikkererwtmengsel en dan help je heerlijke chickpea nuggets, waar de grote gele M iets van zou kunnen leren ;)

kikkererwt nuggets 2

 

 

Nodig:
420g gekookte kikkererwten
120g volkoren meel
1 el lijnzaad + 3 el water
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl gerookte paprikapoeder
1/2 tl zout
60g panko (Japanse broodkruim)
1 ei

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de panko in 3-5 minuten in de oven goudbruin.
  2. Doe de kikkererwten in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel, voeg het lijnzaad en water toe en pureer kort.
  3. Voeg de helft van het meel, knoflookpoeder en paprikapoeder toe en pulseer tot een deeg ontstaat.
  4. Maak nuggets van het deeg en leg ze 30 minuten in de koelkast.
  5. Kluts het ei in een kommetje en doe de rest van de bloem en de panko ieder een apart bord.
  6. Haal de nuggets uit de koelkast en haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door de panko. Leg de gepaneerde |nuggets op een bakplaat.
  7. Bak de nuggets ongeveer 15-20 minuten, draai ze tussendoor 1x om.

Geeft 12 nuggets – genoeg voor 2 tot 3 personen

Aangepast van Delicously Yummy  

2 Responses

  1. Klinkt erg goed! In welke winkel kan ik panko vinden?

Leave a Reply