Avocado Chocolade Pannenkoeken

posted in: Ontbijt | 2

avocado pannenkoeken2

 

Soms komen er ideeën in mijn hoofd op, waarbij ik denk: ”Nee Inge dat kan echt niet, nu ben je echt helemaal gek geworden”. Maar helaas zijn dat ook heel vaak de ideeën die in mijn hoofd blijven steken en voor je het weet dat je op zaterdagochtend de ingrediënten voor avocado pannenkoeken af te wegen. Gelukkig bleek dit maal het echt knettergekke idee in de praktijk heel goed uit te pakken en zorgde de avocado voor heerlijke romige pannenkoeken, die ook nog eens heel erg goed vullen.
Wat was jouw gekste kook/bak idee ooit?

avocado pannenkoeken3

 

Nodig: 

120g volkorenbloem
20g cacao
3tl bakpoeder
1/2 tl zout
250ml (amandel)melk
1/2 banaan
1 avocado, goed rijp
evt 25g fijngehakte pure chocolade

Hoe maak je het:

 1. Meng in een grote kom de volkorenbloem, cacao, bakpoeder en zout.
 2. Pureer in een aparte kom de banaan, avocado en een scheut van de melk met de staafmixer tot een glad mengsel.
 3. Roer de rest van de melk erdoor.
 4. Schep de natte ingrediënten door de droge.
 5. Schep de chocolade door het beslag.
 6. Verwarm een koekenpan met een scheut olie voor op middelhoog vuur.
 7. Schep 2 eetlepels beslag in de pan en bak totdat er klein belletjes in de bovenkant ontstaan (ongeveer 3 minuten), draai om en bak
  totdat de onderkant ook mooi bruin en gaar is. Herhaal met de rest van het beslag.

Geeft 8 pannenkoeken, genoeg voor 2-3 personen. 

2 Responses

 1. Anne-Sophie

  Ik raakte gefrustreerd omdat ik altijd zoveel pulp moest wegsmijten bij het maken van mijn sapjes. Op een dag bkwam de gedachte bij me op om er cruësli van te maken. Het concept bleek erg geslaagd en sindsdien maak ik steeds heerlijke cruësli nadat ik van mijn sapje heb genoten #NoWaste :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.