Mais koekjes 

posted in: Hoofdgerecht | 4

maiskoekjes1

Soms eet je iets zo vaak ”niet vers” dat je stiekem niet weet hoe het vers proeft. Dat heb ik altijd gehad met mais. ik ken mais uit blik, ik ken het voorgekookt uit de diepvries en dat vond ik al heel erg lekker. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik het tot 1 week geleden nog nooit verse mais had gehad. Nu zijn mijn ogen geopend want verse mais is totaal niet te vergelijken met mais uit blik of uit de diepvries, het is zoveel lekkerder! Dus als je deze koekjes maakt, maak ze dan aub met verse mais! Alhoewel deze koekje ook met mais uit blik lekker zijn, zijn ze met vers gekookte mais next level!

maiskoekje2

 

Nodig: 

100g bloem (ik gebruikte rogge)
1/2 tl bakpoeder
1/2tl gerookt paprikapoeder
2 lente uitjes, in ringetjes
350g verse mais, gekookt
1 ei
150ml melk
40g feta, verkruimeld

Hoe maak je het: 

 1. Meng de bloem, bakpoeder en gerookte paprikapoeder in een grote kom.
 2. Roer het ei en melk erdoor, totdat er een beslag ontstaat.
 3. Schep de mais, de lente uitjes en feta door het beslag.
 4. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie. Schep vier keer een eetlepel beslag in de pan. Bak de koekjes 3 minuten en draai ze dan om, druk ze een beetje plat, bak ze nogmaals 3 minuten en draai nog 1 maal om en bak 1 minuut.
 5. Herhaal met de rest van het beslag.

Geeft 8-10 koekjes.
Genoeg voor 2 personen als hoofdgerecht. 

4 Responses

 1. Marianne

  Heel herkenbaar! Mais is één van de weinige dingen die bij mijn ook uit blik komen.
  Deze koekjes lijken me heerlijk!

 2. Sandra

  Ja verse maïs is zoveel lekkerder! Had deze week nog een verse kolf uit moeders tuin. Had ik achteraf deze koekjes mee willen maken, klinkt heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.